Dusená morčacia pečeň

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na červenej cibuli a podliala bielym vínom.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Dnes som dostala čerstvé morčacie pečienky, ktoré som si objednala od Gazdov. Som veľmi spokojná, lebo sú krásne veľké a nedajú sa ani porovnať s tými, čo dostať kúpiť v obchodoch.
  2. Pečienky som umyla a pripravila aj červenú cibuľku. Jedna pečienka je takto veľká, čo postačí pre dvoch.
  3. Nechala som na panvici roztopiť masť a hneď som pridala aj štipku celej rasce.
  4. K roztopenej masti som pridala nakrájanú červenú cibuľu a posypala som ju cukrom.
  5. Keď sa opiekla do zlatohneda, poprášila som ju mletou červenou paprikou.
  6. Potom som časť cibule zhrnula do stredu panvice a na cibuľu som položila pečeň, opiekla z jednej i druhej strany.
  7. Podliala som ju bielym vínom, osolila, okorenila a nechala pomaly dusiť, kým sa víno neodparilo.
  8. Pečienky som opiekla 5 minút z jednej strany a tak isto aj z druhej strany.
  9. Podávala som ich s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.