Dusená morčacia pečeň
Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na červenej cibuli a podliala bielym vínom.
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Dnes som dostala čerstvé morčacie pečienky, ktoré som si objednala od Gazdov. Som veľmi spokojná, lebo sú krásne veľké a nedajú sa ani porovnať s tými, čo dostať kúpiť v obchodoch.
- Pečienky som umyla a pripravila aj červenú cibuľku. Jedna pečienka je takto veľká, čo postačí pre dvoch.
- Nechala som na panvici roztopiť masť a hneď som pridala aj štipku celej rasce.
- K roztopenej masti som pridala nakrájanú červenú cibuľu a posypala som ju cukrom.
- Keď sa opiekla do zlatohneda, poprášila som ju mletou červenou paprikou.
- Potom som časť cibule zhrnula do stredu panvice a na cibuľu som položila pečeň, opiekla z jednej i druhej strany.
- Podliala som ju bielym vínom, osolila, okorenila a nechala pomaly dusiť, kým sa víno neodparilo.
- Pečienky som opiekla 5 minút z jednej strany a tak isto aj z druhej strany.
- Podávala som ich s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.