Morčací hamburger

podravka - fotkapodravka, 1. júla 2016
Morčací hamburger
Foto: podravka

Komerčný recept
Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru Podravka je neprekonateľná.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
2 lyžičky
2 lyžice
4 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s ochucovadlom Podravka, petržlenovou vňaťou, vajcom, soľou, korením a štipkou bazalky, dobre premiešame a necháme postáť.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame cibuľu, ale aj červenú a zelenú papriku na kolieska a rukolu natrháme na stredne veľké kúsky.

  3. 3

    Mäso rozdelíme na malé časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (veľkosť a hrúbka podľa chuti) a opečieme ho na zahriatom grile alebo grilovacej panvici.

  4. 4

    Pečivo na hamburger prerežeme na polovicu a na spodnú časť natrieme jemný Ajvar Podravka, potom položíme kolieska cibule a mäso. Na mäso poukladáme kolieska červenej a zelenej papriky a nakoniec rukolu.

  5. 5

    Vrchnú časť takisto natrieme Ajvarom Podravka, prikryjeme a podávame.

Diskusia k receptu