Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru je neprekonateľná.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mäso zmiešame s vegetou, petržlenovou vňaťou, vajcom, soľou, korením a štipkou bazalky, dobre premiešame a necháme postáť.
- 2
Medzitým si nakrájame cibuľu, ale aj červenú a zelenú papriku na kolieska a rukolu natrháme na stredne veľké kúsky.
- 3
Mäso rozdelíme na malé časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (veľkosť a hrúbka podľa chuti) a opečieme ho na zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
- 4
Pečivo na hamburger prerežeme na polovicu a na spodnú časť natrieme jemný Ajvar, potom položíme kolieska cibule a mäso. Na mäso poukladáme kolieska červenej a zelenej papriky a nakoniec rukolu.
- 5
Vrchnú časť takisto natrieme Ajvarom, prikryjeme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu