Morčací hamburger

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru je neprekonateľná.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Mäso zmiešame s vegetou, petržlenovou vňaťou, vajcom, soľou, korením a štipkou bazalky, dobre premiešame a necháme postáť.
  2. Medzitým si nakrájame cibuľu, ale aj červenú a zelenú papriku na kolieska a rukolu natrháme na stredne veľké kúsky.
  3. Mäso rozdelíme na malé časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (veľkosť a hrúbka podľa chuti) a opečieme ho na zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  4. Pečivo na hamburger prerežeme na polovicu a na spodnú časť natrieme jemný Ajvar, potom položíme kolieska cibule a mäso. Na mäso poukladáme kolieska červenej a zelenej papriky a nakoniec rukolu.
  5. Vrchnú časť takisto natrieme Ajvarom, prikryjeme a podávame.