Morčací hamburger
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru je
neprekonateľná.
Postup
- Mäso zmiešame s vegetou, petržlenovou vňaťou, vajcom, soľou, korením a štipkou bazalky, dobre premiešame a necháme postáť.
- Medzitým si nakrájame cibuľu, ale aj červenú a zelenú papriku na kolieska a rukolu natrháme na stredne veľké kúsky.
- Mäso rozdelíme na malé časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (veľkosť a hrúbka podľa chuti) a opečieme ho na zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
- Pečivo na hamburger prerežeme na polovicu a na spodnú časť natrieme jemný Ajvar, potom položíme kolieska cibule a mäso. Na mäso poukladáme kolieska červenej a zelenej papriky a nakoniec rukolu.
- Vrchnú časť takisto natrieme Ajvarom, prikryjeme a podávame.