Moja vianočná kapustnica
Áno, ďalšia. Stopäťdesiataštvrtá kapustnica. Takto mi chutí a takto ju máme všetci radi :) Recept tu dávam preto, lebo ho vždy hľadám a spomínam Zobraziť celý popisÁno, ďalšia. Stopäťdesiataštvrtá kapustnica. Takto mi chutí a takto ju máme všetci radi :) Recept tu dávam preto, lebo ho vždy hľadám a spomínam ako som to robil minulý rok za asistencie ďalších 10 receptov z internetu. Dúfam, že na ďalší rok nezabudnem, že som si ju tu pridal :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1,5 kg (v náleve) |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
40 g |
|
2 ks stredná |
|
2 strúčiky |
|
1 (kopcovitá) ČL |
|
1 (kopcovitá) ČL |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
V 5 l hrnci zalejeme údené koleno asi 1-2 cm pod okraj hrnca a varíme 2-3 hodiny spolu s bobkovým listom, čiernym a novým korením.
- 2
Po uvarení koleno vyberieme aj s korením a bobkovým listom. Do vývaru z kolena pridáme poriadne vytlačenú kapustu, ktorú sme si pred tým nakrájali, aby sa príliš neťahala pri jedení. Ja ju veľmi nepreplachujem, stačí poriadne vytlačiť šťavu. Varíme 1-2 hodiny. Šťavu môžeme za ten čas popíjať, dodá nám probiotiká a vitamín C :)
- 3
Počas varenia kapusty si namočíme huby do vriacej vody na cca 15-20 minút. Vodu z húb precedíme cez jemné sitko do misky a vlejeme do kapustnice. Huby tiež nakrájame na menšie kúsky a obalíme v hladkej múke a 20 minút pred dovarením kapusty ich pridáme do kapustnice. Spolu s hubami pridáme aj klobásu nakrájanú na hrubšie kolieska a varené údené koleno nakrájané na kocky.
- 4
Po 20 minútach od pridania húb si spravíme zápražku z cibule nakrájanej na jemno, opraženej na oleji resp. bravčovej masti do sklovita a červenej sladkej+údenej papriky. Zápražku pridáme do kapustnice spolu s prelisovaným cesnakom a ešte 20-30 minút varíme. V prípade potreby ešte dosolíme. Podávame najlepšie až na druhý deň, keď sa chute rozležia :)
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu