Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Moja paradajková (zeleninová) polievka fotorecept

soni2811 - fotkasoni2811, 15. marca 2020
Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept)
Foto: soni2811

Paradajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá mi tak troška 'znechutila' viacero jedál. Bola som veľmi zlý školský stravník. Okrem šišiek a mäska s rúčkou s ryžou. Môj brat mal paradajkovú, či rajčinovú polievku rád, tak sa u nás varila. Bola to však taká tá sladká, do ktorej si ešte dospypával cukor. Ako som rástla, skúsila som viacero rajčinových polievok a časom som si adaptovala aj svoj vlastný recept.

Suroviny

1 ks
2 ks (s vňaťou)
2 ks
3 ks
2 bal.
3 strúčiky
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja opečiem pokrájanú šalotku do mäkka, pridám celé čierne korenie, mleté biele korenie a sušenú bazalku.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistím a nakrájam mrkvu a petržlen. Petržlenovú vňať dôkladne umyjem a dám ju do vrecúška, aby som ju potom pred mixovaním nemusela 'loviť' z polievky.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistený cesnak rozdrvím čepeľou noža a papriku nakrájam na kocky.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najprv k šalotke pridáme cesnak, potom ostatnú zeleninu, posolím a podusím. Po chvíli pridám vody toľko, aby zelenina bola ponorená. Cca 15 minút povarím.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po povarení zeleninky domäkka pridám ešte paradajkový pretlak, privediem do varu. Následne vyberiem vrecúško s vňaťkou a celé to rozmixujem.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujem posypané parmezánom. Môže sa pokvapkať aj balsamicom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (16.3.2020 18:17) dakujem za komentare, ja davam aj do slepacej polievky petrzlenovu vnatku vyvarit a potom ju vyhodim. Cerstvou dozdobim na tanieri, ale dakujem za radu. A s tou paradajkovou polievkou mas pravdu, asi to mam v hlave utkvene ako paradajkovu polievku, kedze som ju len podla mna 'vylepsovala. Ked mam dobre paradajky, tak davam tie a len jeden pretlak.
V kazdom pripade je to dost chutna polievocka, aspon pre mna. Na dnesne dni aj plna vitaminov. :)

1x evanaaa
Nazvala by som to skôr paradajkovozeleninová, v podstate tam ani paradajky nie sú, len pretlak, ale aspoň je výživná.