Hlivová polievka

Moja hlivová polievka

Autor receptu: mdlenka

2-3
porcie

Postup

  1. Na bravčovej masti spením nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám lyžičku mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa toho, kto to bude jesť).
  2. Pridám nakrájanú hlivu, chvíľu zarestujem, zalejem vodou a osolím.
  3. Keď je hliva uvarená, pridám na kocky nakrájané zemiaky a mletú rascu.
  4. Kým sa hliva varí, rozmiešam vločky vo vajíčku na hustejšie cestíčko, pridám sušený petržlen, prípadne sušený cesnak. Keď sú uvarené aj zemiaky, lyžičkou sádžem malé nokerlíky.
  5. Podľa potreby dosolím, dochutím mletým čiernym alebo bielym korením. Ak chcem, aby polievka vyzerala sýtejšia, uvarené kúsky zemiakov v nej varechou rozpučím. Podávam ako hlavné jedlo s chrumkavým rožkom.