Moja cesnačka

sisulik19 - fotkasisulik19, 6. februára 2014
Moja cesnačka
Foto: sisulik19

Takto ju robím ja, dúfam že bude chutiť... :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 trúčikov
1 ks
5 ks
4 PL
1 PL
2 PL
1 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na masti si opražíme cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme. Pridáme múku, opražíme. Pridáme červenú papriku, ale tu opražíme len krátko aby nezhorkla, podlejeme bujonom.

    Moja cesnačka - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak pretlačíme a pridáme do hrnca chvíľu povaríme, rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Necháme uvariť. Podávame najlepšie s posuchom alebo slaným bálešom.

    Moja cesnačka - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť... :)

Diskusia k receptu

caterina
Cesnacku som nejedla uz ani nepamatam, ale velmi ju mam rada. Vyzera skvele ;)
jozka2
prosim vas kolko tu tych cesnakovych polievok este pribudne
smejkad
kolko dovolia admini, robi to niekomu problem?
na nich sa obrat,ked ti nieco vadi
alebo sa pretekate, kolkym ludom pokazite den?
megdesign
@jozka2 pssssst. pekne bud potichucku a suchaj nozickami... Ty si ich sem kolko dala? Sa chodis len prizivovat, cerpat namety a utocit? Bud rada, ze si rada, "Jozefýna" :D
sailero
to je krasna pomocnicka a aj cesnakova polievocka :) priatel a ja mame radi cesnakove jedla... vcera sme spolu vyrabali cesnakovu natierku a vonala cela kuchyna :)
pusta
veľmi zdravá a chutná polievka, varím podobne, len nedávam bujón,ale domáci vývar, ak ho prráe nemám, tak vodu.
môžem len chváliť!!!
máš /máte/ krásnu princeznú - nádherné dievčatko :-)
milujem malé deti :-)
***** dávam za výbornú polievku.
pipnat
polievku varím podobne:)krásne dievčatko:)tiež mám doma také malé šikovnice, aj keď niekedy ostane po našom "varení" riadna spúšť:)
monika456
polievka vyzerá chutne, je to dobrý nápad :) kuchtička je roztomilá :)
zarazil ma len ohlas na poznámku pre @jozka2 , ktorá vyslovila svoj názor a bol negatívny :( pripadá mi to, ako keby ten kto nepridal žiaden recept, tak ten nemôže napísať nič proti receptu???? je to nedôstojné ľudskej inteligencii..... takže my všetci, čo nepridávame recepty, tak máme len chváliť, prípadne sa zdržať komentára?
megdesign
@monika , nie. ad 1 nepoznas @jozefynu , ad 2 bola to evidentna narazka ad 3 ked je taka mudra, nech prida recept... ludia sa tu snazia, aj ked daju identicky, aky na vareche je a najdu sa mudrlanti, co to vedia akurat tak okomentovat, ze take tu uzje, kolko este takych a pod.... Na taky nazor fakt nik nieje zvedavy.
megdesign
@monika a este dodam:

"pripadá mi to, ako keby ten kto nepridal žiaden recept, tak ten nemôže napísať nič proti receptu????"

Ti to zle pripada, lebo ona sa ani neunuvala napisat, ci je rcp dobry abo zly, ale hned utocila, ze "prosim vas kolko tu tych cesnakovych polievok este pribudne"

Evidentne ju rcp nezaujimal len chcela rypat.
jozka2
nechcela rypat,ale mali by tu byt recepty,ktore obohatia nasu gastronomiu, apropo preco si tak nechutne utocil na pustu,ked dala 2x tu istu vec s urcitou obmenou?za svojim hodnotenim si stojim, co mozes zmenit na cesnakovej polievke a cesnacka ked uz o tom hovorime ma uple iny zaklad,ale to je vec nazoru ,ze som nedala recepty?! na tvojom mieste by som pomlcala.Dat zly recept alebo nijaky to je to iste,ked si pred tym cital, to iste som napisala aj k vanilkovym rozkom ako mozme zmenit vanilkove rozky a je ich tu na tisice stale to iste.Ak nepridas recept a mas iny nazor to nemozno okomentovat?!aj zaporne hodnotenie je hodnotenie,pytas sa ci je recept dobry-zly urcite je chutny tam nic nie je zle ale podla mna na varechu nic nove ak si taky mudry ako to ze si to nepochopil.Nie ja ,ale ty mily meg.vyhladavas utoky a mnohokrat agresivne,podla teba ak niekto nesuhlasi s receptom hned rype atd.trochu sa kontroluj,ja som sa nevyjadrila ci je zly alebo dobry ja som povedala,ze ich je tu tych cesnaciek troche vela a stym musis suhlasit ci sa ti paci .Nedivimsa,ze sa spusta dobrych varechacov odmlcalo.

pusta
čo sa mňa týka, ja som túto polievku pochválila a mne sa páči.
pekne poprosím, aby ste ma zbytočne tu neomieľali, nestojím o popularitu tohoto druhu, nechcem byť príčinou vašej výmeny názorov. nájdite si iný objekt, ok? prestaňte sa na mne voziť, ja s tým nemám nič spoločného.
nájdite si iné príklady a konečne mi už dajte s tým pokoj!
dakujem.
megdesign
@jozef ýna, stale pre teba plati to, co som napisal vyssie.

Ako si ty obohatila nasu gastronomiu? :) Ktory rcp bol odomna zly? Skusala si ho, ked to tvrdis? :)

"Nie ja ,ale ty mily meg.vyhladavas utoky a mnohokrat agresivne"

Evidentne ma nepoznas, ked toto omne tvrdis

",podla teba ak niekto nesuhlasi s receptom hned rype atd.trochu sa kontroluj,ja som sa nevyjadrila ci je zly alebo dobry ja som povedala,ze ich je tu tych cesnaciek troche vela a stym musis suhlasit ci sa ti paci "

Ved to, ze si sa nevyjadrila... A uz ked sme pri tom, co teba prd po tom, kolko ich tu je?

PS: Postuduj slovencinu, bo mas evidentne s nou problem. :)
pusta
@megdesign - Marcel, ty nie, uznávam- len ked otvorím varechu, tak deno denne ma niekto použije, teda môj nick raz ako štít, raz ako obranu.
posledne @Lba v diskusii Koľko miniete mesačne na potraviny. a mnohí iní-
som rada, že ty nie - dík :-)
hádam mi veríš, že ma to už nebaví.
dakujem ti za pochopenie, však vieš, čo mám na mysli.
jozka2
bud taky dobry neoslovuj ma jozefyna vidis riadne jozka2 a Jozefina sa pise s makkym i uz ked chces niekoho tak oslovovat/pozri si calendar/
sisulik19
@all ďakujem za komenty a keď sa niekomu môj recept nepáči hore v pravom rohu je taký krížik skúste ho použiť....:)

@pipnat preto nám Tato kúpil umyvacku...
eviana
@sisulik19 , joooj, to sa varí, keď máš takú skvelú pomocníčku v kuchyni :) Fajná polievočka už na prvý pohľad, v tomto období cesnaku a cesnakových polievok nikdy nie je dosť a ja všetko cesnakové veľmi môžem :)
janger
@sisulik19 , prave dnes som kupila cerstvy cesnak. Tak tu rozvoniava...Takze zajtra asi spravim tuto polievku. Este som cesnakovu nerobila :-). Normalne si chutim...Inak, mne nevadi, ked sa recepty aj opakuju. Pre mna je to taka kazdodenna inspiracia. A takto si spomeniem aj na jedla, na ktore by som si inak nezmyslela...
sisulik19
No veď hej a ja viem, že toto neni originál cesnakova, pretože manžel nemá rád čisté polievky on okrem "nedeľňajšej" musí mať zemiaky všade. @janger dúfam, že bude chutiť... ;)
natascha1
Dnes som ju varila, už je zjedená. Veľmi nám chutila. Dala som menej múky.
janger
@sisulik , tak aj ja som ju uz uvarila, velmi dobra polievka. Chvalil muz, aj syn :-)...Ja som si este oprazila tenke platky cesnaku a tie som nakoniec dala na polievku... Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia