Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami fotorecept

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 2. marca 2014

Toto jedlo som pripravovala už viac krát, a vždy nám veľmi chutila, tak prišiel čas, aby som sa s Vami o tento recept podelila Zobraziť celý popisToto jedlo som pripravovala už viac krát, a vždy nám veľmi chutila, tak prišiel čas, aby som sa s Vami o tento recept podelila :-)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

670 g
170 g
40 g
170 g (alebo shitake)
150 g
2 ks
2 strúčiky
1 konzerva, pohár
 (lucerna)
 (feferónka)
Okrem toho dávam i:
 (biela, červená)
Príloha:

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, lebo ich potom budeme rad radom dávať do woku. Taktiež si nakrájame šampióny.

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si očistíme a nakrájame na menšie kúsky, ja som sa snažila na pásiky. Dala som ho do misky, mierne posolila a poliala sójovou omáčkou, nech sa v nej marinuje, než si prichystáme všetko ostatné.

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na rezance. Samozrejme nemusíte, je to riadna papračka, ale vyzerá to tak lepšie :-)

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fazuľové lusky som mala mrazené, cesnak a kúsok zázvoru som nakrájala na tenké pásiky, cibuľu nahrubo. Chilli papričku som dala 1, maličkú, najemno nakrájanú. Bambusové výhonky som len zcedila. Zabudla som ich dať na prvú fotku, takže tu sú :-)

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozohrejeme si vo woku ryžový olej, pridáme cibuľku a chilli papričku, trochu osmahneme, pridáme mäsko, tiež krátko osmahneme. Ďalej mrkvu, petržlen, zázvor a ostatné suroviny. Zalievame sójovou omáčkou, v hrnčeku si s vodou premiešame jednu polievkovú lyžicu solamilu, ktorý taktiež prilejeme do woku. Šťava by mala držať na zelenine a mäsku. Sójovou omáčkou som nešetrila, no pozor je slaná, tak aby ste to neprepískli :-) Tesne pred vypnutím som pridala trochu naklíčených semienok alfalfy, no možte skúsiť pridať fazuľku mungo, adzuki... len premiešame a vypneme.

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som podávala ryžové rezance pripravené podľa návodu na obale. Konkrétne takéto:

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť prajem!

    Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kredenc
pre xxx4823, 16:53 Vyzerá to vynikajúco :).
Myslíš si, že to je podstané, alebo je dôležité, ako to chutí?
vrbovcjanka
Ďakujem Vám krásne za milé komentáre :-) @Lendy , som rada že Vám chutilo, že ste sa nechali inšpirovať :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha