Môj zemiakový prívarok
Foto: Saymona
Milujem prívarky a toto je môj recept na jeden z nich.
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu spením na oleji. Pridám cesnak, trocha opražím a pridám mletú papriku, očistené pokrájané zemiaky a zalejem vodou. Pridám soľ, korenie, bobkový list a bylinky. Varím do polomäkka.
- 2
Zatiaľ si pripravím smotany, ktoré spolu s múkou rozmixujem a pridám k zemiakom. Povarím aspoň 5 minút. Dochutím octom. Dobrú chuť.
- 3
A pre alergikov ako som ja si len odoberiem zemiakovú vodu s pár zemiakmi a pridám sójovú smotanu s trochou múky a teším sa, že môžem jesť aj ja. ;)
- 4
PS: Do času tepelnej úpravy som uviedla len 15 minút, keďže záleží od zemiakov. A ja mám také, čo sú uvarené raz-dva.
Tiež zemiakový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super