Foto: pn
Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva. Všetkým veľmi chutí.
porcií
na 180 °C
Suroviny
400 g mrazené |
|
Krém: | |
2 l |
|
170 g (do mlieka) |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
5 bal. |
|
7 ks |
|
170 g (do bielkov) |
|
Okrem toho: | |
500 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme dva pláty s lístkového cesta. Rozvaľkáme si cesto, dáme na obrátený plech, dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 °C na 20-30 minút, alebo podľa skúseností so svojou rúrou.
- 2
Krém: Do hrnca dáme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Ešte zo studeného mlieka odoberieme a v ňom rozmiešame puding, múku, žĺtky. Kým začne mlieko vrieť, vyšľaháme bielky, do ktorých pridávame cukor. Keď máme uvarený puding, nalejeme ho ešte horúci do vyšľahaných bielkov a pomaly všetko varechou premiešame.
- 3
Jeden upečený plát dáme do formy (ak máte) alebo do hlbšieho plechu. Potom na plát nalejeme pripravený krém, rozotrieme a dáme na noc do chladničky.
- 4
Druhý deň vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na krém a prikryjeme druhým upečeným plátom. Nakrájame ostrým nožom, pocukrujeme a môžeme papať.
Tiež krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem.
Bod č.3: ešte teplý krém treba naliať na spodné cesto? Alebo natierať vychladnutý?
Teplý....
Aj ja.ale u nás ju môžem ťažko nájsť
Ani ja by som neodmietla takúto možnosť, dobrotu.
Ďakujem.
Záleží aký je veľký plech. Ja mam asi menší