Krémeš

Môj krémeš

Autor receptu: pn

Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva. Všetkým veľmi chutí.

25
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si upečieme dva pláty s lístkového cesta. Rozvaľkáme si cesto, dáme na obrátený plech, dobre popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 °C na 20-30 minút, alebo podľa skúseností so svojou rúrou.
  2. Krém: Do hrnca dáme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Ešte zo studeného mlieka odoberieme a v ňom rozmiešame puding, múku, žĺtky. Kým začne mlieko vrieť, vyšľaháme bielky, do ktorých pridávame cukor. Keď máme uvarený puding, nalejeme ho ešte horúci do vyšľahaných bielkov a pomaly všetko varechou premiešame.
  3. Jeden upečený plát dáme do formy (ak máte) alebo do hlbšieho plechu. Potom na plát nalejeme pripravený krém, rozotrieme a dáme na noc do chladničky.
  4. Druhý deň vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na krém a prikryjeme druhým upečeným plátom. Nakrájame ostrým nožom, pocukrujeme a môžeme papať.