Mleté mäso s pórkom

Autor receptu: diabambulka

Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom nakrájaným buď na soté, alebo na plátky :-)

45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. K mletému mäsu pridáme nakrájaný pór ( len bielu časť ), mletú papriku, vajce, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, tymián, bazalku a dobre vymiešame. Vytvarujeme mäsové valčeky. Mäso obalíme v hladkej múke a na oleji prudko opečieme z oboch strán a odložíme. Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, na malé kocky pokrájanú červenú papriku a na tenko pokrájanú mrkvu. Orestujeme pridáme pretlak a podlejeme vodou alebo vývarom. Mäso vložíme späť, ochutíme soľou, mletou rascou a čerstvo pomletým korením. Očistený pór nakrájame a pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka. Hladkú múku rozmiešame v malom množstve vody a zahustíme šťavu.
  2. Výborná príloha sú zemiačiky jemne osmažené na masielku s petržlenovou vňaťou. Tip : Obedík môžete pripraviť aj ščipoš :-) k mletému mäsku pridajte namiesto mletej papriky pálivú mletú papriku a do omáčky môžete pridať troška čili. A bude to niečo aj pre chlapov :-)))
  3. Dobrú chuť :-)