Mleté bravčové rezne
Mleté bravčové rezne (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý nenáročný obed či večera na tieto jesenné dni.
|
4 porcie |
25-30 minút príprava |
5-6 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou.
- Mleté mäso osolíme, okoreníme, prilejeme vývar, zasypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a pridáme vajíčko. Všetko dobre premiešame a zmes odložíme do chladničky odstáť.
- Z mäsa robíme placky, ktoré nie sú hrubé, aby sa prepiekli. Obaľujeme hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom a nakoniec v strúhanke. Vysmažáme na rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, uhorkovým šalátom. Dobrú chuť....
- ...