Mleté bravčové rezne

Mleté bravčové rezne (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý nenáročný obed či večera na tieto jesenné dni.

4
porcie
25-30 minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou.
  2. Mleté mäso osolíme, okoreníme, prilejeme vývar, zasypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a pridáme vajíčko. Všetko dobre premiešame a zmes odložíme do chladničky odstáť.
  3. Z mäsa robíme placky, ktoré nie sú hrubé, aby sa prepiekli. Obaľujeme hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom a nakoniec v strúhanke. Vysmažáme na rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, uhorkovým šalátom. Dobrú chuť....
  4. ...