Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka fotorecept

jabath - fotkajabath, 31. decembra 2014
Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept)
Foto: jabath

Náš chlpatý miláčik Mia má veľmi mlsný jazýček. Granulky jej veľmi nevoňajú, ale dobrotky môžu prísť kedykoľvek a koľkokolvek...

40
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
3 ks celé
1 PL domáca
2 PL
1-2 strúčiky
1/4 ML
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
4-5 PL
1 ČL
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2-3 PL mrazený
1/2 ks veľká mäsitá




Postup

  1. 1

    Základ tvorí rozmixovaná kuracia pečeň(môže byť aj bravčová), vajíčka, múka, zelenina. Žiadne ingrediencie nie je potrebné presne vážiť. Pridajte do masy hocičo, čo má psík rád a čo máte doma.

    Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som vajíčka, olej, soľ, pretlačený cesnak, nastúhanú koreňovú zeleninu, hrášok a na kocky nakrájaný kúsok červenej kápie.

    Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymiešanej masy pridáme múku s kypriacim práškom, ovsené vločky. Ja som pridala aj sušené pšeničné klíčky a amaranth. Nemusia byť.

    Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celú masu vylejeme na plech s pečiacim papierom a dáme do vyhriatej rúry.

    Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý koláčik som povykrajovala menšími vykrajovačkami- srdiečkami. Zvolíme veľkosť podľa veľkosti papuľky psíka, aby vznikli tzv. jednohubky. Koláčiky vydržia v chladničke cca 1 týždeň, ale odporúčam zmraziť a vždy vybrať len podľa potreby pár kúskov.

    Miuškine dobrotky - koláčiky pre psíka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

terinka55
Poznám tento receptík, sama mám troch chlpáčikov doma :-)
Je naozaj výborný, psíkovia tieto maškrty milujú. Odporúčam do vašej pozornosti.
spetkasoli
Aj mne sa tento recept velmi paci a urcite upeciem mojim dvom chlpacikom. @gubics mas pravdu, nemali by jest strukoviny, ale mne tito dvaja lumpikovia vzdy oberu na zahrade vsetok hrasok a moc si pochutnavaju. Prajem vam vsetkym aj milovanym rodinam pekny a pohodovy vstup do Noveho roku, hlavne pevne zdravie, pokoj a lasku. Velke objatie vam vsetkym, majme sa radi, ved je zivot tak kratky tak si ho uzivajme v radosti.:))
používateľ nemá avatar
hag
hag
Ja tiež sadím záhon hrášku, ktorý patrí len našej vlčiačici Aure :) Sama sa chodí "pásť" - miluje zelený hrášok :)
terinka55
Priznám sa bez mučenia, že som tú soľ prehliadla!
Ja nesolím, tak som to iba zbežne prebehla...
gubics
To, že pes zje na záhrade hrášok, ešte neznamená, že je pre jeho zdravie prospešné. Čítala som tu na nete, ktoré rastliny by sa nemali pestovať na záhrade keď majiteľ psov a mačiek im dovolí voľne pobehávať po záhrade. Zviera zje aj takú rastlinu, ktorá mu môže vážne poškodiť zdravie. (dajte si do Googla , požitie ktorých rastlín je nebezpečné pre zvierata, alebo sa opýtajte vášho veterinára.)
spetkasoli
@gubics , diky podivam sa na to. Nevedela som, ale jedlo psikom nesolim a uz dam pozor aj na zahrade. Prajem pekny den:)
kakao
Recept pre psa na Vareche? To len odzrkadľuje úroveň tohto portálu, o chvíľu tu bude domáce Pedigree. Keď už, tak to patrí do sekcie nápadov. Súhlasím preto s @elena1 , ale @redakcii tu podobné „blbosti“ vyhovujú, tak čo.

A @afataga , však tebe sa slinky zbiehali už po prečítaní nadpisu, priznaj sa.
radost
kedže náš psík má rád fazuľu..kaleráb..karfiol..kyslú kapustu...na základe tu info som si opäť hľadala a ujo gúgl povedal-že môžu občas strukoviny..ked im nerobia ťažkosti..dokonca aj zemiaky môžu..to som tiež doteraz myslela-že nie..asi to závisí od jednotlivca-čo znáša..čo nie..náš má rád aj farmárske mlieko-tak poldeci dvakrát za mesiac mu dávame..krabicové nechce..nechcem mu vedome škodiť..no info je rôzne..
tiginko
ja teda psa nemám, ale neviem kde je napísané, že na Vareche majú byť uverejňované len recepty pre ľudí. Trošku tolerancie priatelia. Mne sa to náhodou páči, ani štvornohí miláčikovia/členovia rodín nemusia žrať svinstvá v podobe kupovaných konzerv a granúl, resp. zvyšky z kuchyne ako prasiatka
rulik
lepší recept pre psa ako tie nekonečné hádky a osočovania čo tu zase bežia, v čom je to horší recept ako niektoré s ingredienciami, ktoré tu pomaly nezoženieš, len preto, že je exkluzívny,
terinka55
@rulik a aj ostatní pozitívni prispievatelia SÚHLASÍM!!!!!
Tento príspevok nie je o nič horší ako tie nekonečne sa opakujúce recepty s malými obmenami a potom tie následné hádky, či to malo byť také alebo onaké!!!!!
medovnicek
chlpáčika máš nádherného, verím, že si pochutil, náš má tráviace problémy, tak má bohužiaľ veľmi obmedzenú stravu:)
1x jabath
jabath
Dakujem za pozitívne a aj za tie negatívne komenty... Chcem sa vyjadriť k dvom veciam: A) viem, že sa psom nesolí,napriek tomu som do receptu pridala malé množstvo- je na vás, či dáte alebo nie. B) moj pes zbožňuje hrášok a kukuricu- raz za čas mu malé množstvo doprajem. Do koláčika som dala 1 polievkovú lyžicu hrášku. Tieto koláčiky nesuplujú normálnu dennú dávku jedla- ako som písala, náš psík to má za odmenu ako DOBROTKU- dostane denne len 4-5 kúskov, viac nie. Tak si myslím, že ho snád neotrávim...
A ak sa niekomu nepáči, že existujú aj recepty pre psíkov, tak jednoducho nečítajte...
rulik
ja mám kúpenú takú paštiku na vylepšenie granúl, tak 1-2 pl na granule a občas s toho pozerá na mňa aj kúsok hrášku, tak neviem , ale zatiaľ sme z toho problém nemali
alenka25
Vyborne, vyskusame ale bez osolenia. Mne osobne nevadi, ze je tu takyto recept, mozno tu nechodim denne, ale zatial som tu ziadny pre psa nevidela. Mozno by som zmenila nazov len na "kolaciky pre psika", ale to je detail. Dakujem za inspiraciu! :)
havino
tiež mi tu na vareche nevadí recept na pamlsky pre psíkov, mám dvoch, sú to členovia rodiny a tie ,,páči sa mi to" nesúhlasiacich komentárov, dá len ten, čo psíka nemá, nevie čo pes dokáže človeku dať a je o tú oddanosť ochudobnený
spetkasoli
prosim, nekazme si zbytocne tak pekny den, ved je to tiez recept a je to vareni, ved predsa nasi chlpacikovia su najmilsimi clenmi rodiny. Pekne to napisal/a@rulik , lepsie sem dat recept pre psika, nez sa hadat a obvinovat. Vcera som tento "pamlsek" mojim milacikom upiekla a moooc im chutilo, budeme piect castejsie, obcas s malou obmenou meska. Este raz Ti mila@jabathza tuto mnamku dakujeme, ze si nam spestrila jidelnicek, haf, haf.. Maxik a Filipek:))
eviana
Krásny miláčik, skvelé maškrtky s láskou pripravené... isto mu veľmi chutilo :)
1x jabath




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia