Bezlepkové muffiny

Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku

Autor receptu: novalim

Po sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich nevyhodíme?* Pokračujúc v našom zero-waste trende, nechali sme sa inšpirovať na internete a pripravili sme tento recept, v ktorom zužitkujeme rôzne nezjedené vianočné koláčiky bez lepku. Vyskúšajte náš recept, sú naozaj výborné!

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkové koláčiky rozmixujeme na múčku (alebo ich dáme do igelitového vrecúška a rozmrvíme ich najemno pomocou valčeka na vaľkanie). Túto zmes zalejeme teplým mliekom alebo vodou a premiešame, kým nevznikne hustá mokrá hmota.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Múku Promix UNI premiešame s kakaom a kypriacim práškom a preosejeme na koláčikovú hmotu. Pridáme vyšľajané vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru a všetko riadne premiešame. Napokon primiešame hrozienka namočené v rume a nasekané orechy.
  3. Cesto nalejeme do foriem na minimafinky a pečieme ich vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút, kým sú na dotyk pružné a upečené. Vyklopíme ich z formičiek a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme minimafinky z vianočných zvyškov práškovým cukrom.