Minibábovky z nadýchaného cesta fotorecept
Foto: herarecepty
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
250 g |
|
100 g horúca |
|
100 g rozpustená |
|
250 g |
|
|
|
na ozdobenie |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh. Preložte do veľkej misy na cesto.
- 2
Do misy dajte žĺtky a cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach. Po chvíľke pridajte horúcu vodu a šľahajte najskôr pozvoľna a neskôr pridajte rýchlosť. Vyšľahajte krémovitú hmotu.
- 3
Pridajte rozpustený rastlinný tuk.
- 4
Do misy s bielkovým snehom opatrne pridajte žĺtkovú zmes.
- 5
Vedľa v mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a po častiach prisypávajte do misy na cesto. Opatrne miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek.
- 6
Cesto rozdeľte do formičiek na minibábovky. Pečte 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte mierne vychladnúť a vyklopte.
- 7
Krém: Mascarpone i obe smotany vyšľahajte s cukrom. Cukru použite toľko, koľko vám chutí.
- 8
Krémom naplňte zdobiace vrecúško a ozdobte pripravené minibábovky. Naplňte celý stredový otvor v bábovkách a hore urobte špičku.
- 9
Minibábovky môžete poliať čokoládou, posypať nasekanými orechami, čokoládou, cukrárskym zdobením alebo ozdobiť čerstvým ovocím.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu