Bábovka

Minibábovky z nadýchaného cesta (fotorecept)

Autor receptu: herarecepty

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh. Preložte do veľkej misy na cesto.
  2. Do misy dajte žĺtky a cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach. Po chvíľke pridajte horúcu vodu a šľahajte najskôr pozvoľna a neskôr pridajte rýchlosť. Vyšľahajte krémovitú hmotu.
  3. Pridajte rozpustený rastlinný tuk.
  4. Do misy s bielkovým snehom opatrne pridajte žĺtkovú zmes.
  5. Vedľa v mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a po častiach prisypávajte do misy na cesto. Opatrne miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek.
  6. Cesto rozdeľte do formičiek na minibábovky. Pečte 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte mierne vychladnúť a vyklopte.
  7. Krém: Mascarpone i obe smotany vyšľahajte s cukrom. Cukru použite toľko, koľko vám chutí.
  8. Krémom naplňte zdobiace vrecúško a ozdobte pripravené minibábovky. Naplňte celý stredový otvor v bábovkách a hore urobte špičku.
  9. Minibábovky môžete poliať čokoládou, posypať nasekanými orechami, čokoládou, cukrárskym zdobením alebo ozdobiť čerstvým ovocím.