Mini Pavlova
Foto: simi711
Chutné mini tortičky.
porcií
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 110 stupňov C. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly. Potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie. Ak chceme mať rovnakú veľkosť tortičiek, na opačnú stranu papieru možno nakresliť menšie kruhy. Cesto dáme do sáčku so špičkou. Na papier robíme tortičky tak, že najskôr urobíme spodok tortičky a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť - môžme aj v rúre.
- 3
Krém: Vyšľaháme šľahačku, postupne zašľaháme mascarpone a lemon curd (môžme nahradiť vaječným likérom).
- 4
Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do stredu tortičky. Ozdobíme očisteným ovocím a lístkami mäty.
Tiež minitortičky pavlova:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu