Mini tortičky Pavlova

Mini tortičky Pavlova (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Chcela som urobiť radosť, tak tieto tortičky, dúfam, potešia.

20 minút
príprava
90-95 minút
na 140-110 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravme si ingrediencie.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov, dáme do hlbšej misy, pridáme cukor vanilínový a kryštálový, vyšľaháme mixérom do polotuha. Misu postavíme na vodný kúpeľ a šľaháme do tuha. Postupne pridáme štipku soli, citrónovú šťavu. Zložíme z vodného kúpeľa a varechou vmiešame kukuričný škrob. Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou.
  3. Plech vymastíme maslom a položíme papier na pečenie. Striekame kôpky tak, aby okraje boli vyššie. Rúru predhrejeme na 140 stupňov. Pečieme 15 minút teplotu znížime na 110 stupňov a pečieme 75-80 minút.
  4. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Smotanu so smetafixom vyšľaháme do tuha a nanášame na vychladnuté tortičky pomocou cukrárskeho vrecka. Zdobíme čerstvým ovocím. Dobrú chuť.