Minitortičky Pavlova
Minitortičky Pavlova

Mini Pavlovky a pusinky videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 13. marca 2021. Komerčný recept.

Suroviny

8 ks
480 g
200 g
Mascarpone krém:
300 ml
2 bal.
250 g
podľa chuti
Šľahačkový krém so stužovačom:
150 ml
1 bal.
1 PL (podľa chuti)
Okrem toho:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bielky spolu s kryštálovým cukrom ručne metličkou šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.

  2. 2

    Bielky s roztopeným cukrom šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Keď vznikne tuhšia pena, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Správne vyšľahaný sneh po vytiahnutí metličky dokonale drží tvar a je lesklý.

  3. 3

    Sneh pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou nanesieme do tvaru minitortičiek na plech vystlaný papierom na pečenie. Najprv vytvoríme spodnú časť minitortičky, a potom ďalšiou vrstvou snehu vyvýšime jej okraje. Zvyšný sneh môžeme použiť pri príprave snehových pusiniek. Mini Pavlovky sušíme teplovzdušne 10 minút v rúre vyhriatej na 110 °C, potom po znížení teploty na 75-80 °C sušíme ďalej 1,5 hodiny. Pusinky vysušíme teplovzdušne 5-8 minút na 110 °C, následne znížime teplotu na 75-80 °C a sušíme ďalších 60 minút.

  4. 4

    Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom, pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.

  5. 5

    Šľahačkový krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešia spolu so stužovačom a s mliekom.

  6. 6

    Na mini Pavlovky nanášame krém pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a dozdobíme podľa fantázie ovocím, džemom, cukrárskymi posypmi, snehovými pusinkami a sušenými kvetmi.

Diskusia k receptu