Minitortičky Pavlova s ovocím
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 25. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 110 °C
Suroviny
Korpusy: | |
6 ks |
|
220 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Malinový coulis: | |
250 g |
|
30 g (môžu byť aj mrazené) |
|
1 PL |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
150 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky (na strednej rýchlosti) a postupne do nich zašľahávame cukor. Keď chytíme trochu snehu medzi prsty, nemali by sme cítiť nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.
- 2
Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 1–1,15 hodiny.
- 3
Malinový coulis: Maliny povaríme s cukrom a lyžicou vody, rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme odstránili semiačka. Po vychladnutí coulis zhustne a môžeme ho dať naspodok do pripravených vychladnutých korpusov.
- 4
Krém: Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri dotuha. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na tortičky s malinovým coulisom. Vrch ozdobíme drobným ovocím.
Tiež pavlova:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu