Torta Pavlova
Torta Pavlova

Minitortičky Pavlova s ovocím

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 25. marca 2021
Minitortičky Pavlova s ovocím
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
60-90 minút
na 110 °C

Suroviny

Korpusy:
6 ks
220 g
1 ČL
1 PL
Malinový coulis:
250 g
30 g (môžu byť aj mrazené)
1 PL
Krém:
500 g
250 g
200 ml
150 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky (na strednej rýchlosti) a postupne do nich zašľahávame cukor. Keď chytíme trochu snehu medzi prsty, nemali by sme cítiť nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.

  2. 2

    Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 1–1,15 hodiny.

  3. 3

    Malinový coulis: Maliny povaríme s cukrom a lyžicou vody, rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme odstránili semiačka. Po vychladnutí coulis zhustne a môžeme ho dať naspodok do pripravených vychladnutých korpusov.

  4. 4

    Krém: Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri dotuha. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na tortičky s malinovým coulisom. Vrch ozdobíme drobným ovocím.

Diskusia k receptu

simisova
Už sa tešíme ako ju urobime na školskú oslavu! 👩🏼‍🦰👩🏼‍🍳🎂🎈🎁




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia