Medový krémeš
Medový krémeš

Mini medové krémeše

simonkaveronika - fotkasimonkaveronika, 24. novembra 2020
40
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

480 g
190 g
1 čl
90 g
60 g
2 ks
2 ks
Pudingový krém:
8 dcl
2 bal.
130 g
1 ks
200 g
Šľahačka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm a vykrajujeme kolieska (párny počet).

  2. 2

    Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C cca 6-8 min do zlatista.

  3. 3

    Pudingový krém: Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, tak zašľaháme maslo. Krém necháme stuhnúť.

  4. 4

    Šľahačka: Vyšľaháme smotanu dotuha, ja som pridala aj farbivo a rumovú arómu.

  5. 5

    Na polovicu vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém a šľahačku a navrch položíme druhé koliesko. Posypeme práškovým cukrom. Necháme 1 hodinu odstáť, krém krásne nasiakne do korpusu a on zmäkne.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Skvelý tento nápad, aj dobre vyzerajú a iste aj chutia, hneď by som ochutnala, lebo tie medové rezy mama často robievala, boli výborné, tak verím, že aj tieto tortičky sú.
barny
Chcem sa spýtať, koľko kúskov zákuskov sa dá urobiť z jednej dávky.