Mini medové krémeše
Foto: simonkaveronika
40
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
480 g |
|
190 g |
|
1 čl |
|
90 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Pudingový krém: | |
8 dcl |
|
2 bal. |
|
130 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
Šľahačka: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm a vykrajujeme kolieska (párny počet).
- 2
Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C cca 6-8 min do zlatista.
- 3
Pudingový krém: Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, tak zašľaháme maslo. Krém necháme stuhnúť.
- 4
Šľahačka: Vyšľaháme smotanu dotuha, ja som pridala aj farbivo a rumovú arómu.
- 5
Na polovicu vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém a šľahačku a navrch položíme druhé koliesko. Posypeme práškovým cukrom. Necháme 1 hodinu odstáť, krém krásne nasiakne do korpusu a on zmäkne.
Tiež medový krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne za recenziu, veľmi ste ma potešila :)
Ja som teraz robila, 23 koláčikov mi vyšlo, ale mala som väčšie vykrajovacky