Medový krémeš
Medový krémeš

Mini medové krémeše

simonkaveronika - fotkasimonkaveronika, 24. novembra 2020
40
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

480 g
190 g
1 čl
90 g
60 g
2 ks
2 ks
Pudingový krém:
8 dcl
2 bal.
130 g
1 ks
200 g
Šľahačka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm a vykrajujeme kolieska (párny počet).

  2. 2

    Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C cca 6-8 min do zlatista.

  3. 3

    Pudingový krém: Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, tak zašľaháme maslo. Krém necháme stuhnúť.

  4. 4

    Šľahačka: Vyšľaháme smotanu dotuha, ja som pridala aj farbivo a rumovú arómu.

  5. 5

    Na polovicu vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém a šľahačku a navrch položíme druhé koliesko. Posypeme práškovým cukrom. Necháme 1 hodinu odstáť, krém krásne nasiakne do korpusu a on zmäkne.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Skvelý tento nápad, aj dobre vyzerajú a iste aj chutia, hneď by som ochutnala, lebo tie medové rezy mama často robievala, boli výborné, tak verím, že aj tieto tortičky sú.