Foto: ivka268
Viem že receptov na túto polievočku je tu viac,ale mne chutí najviac táto...je rýchla,chutná a u nás veľmi obľúbená.Kto má rád polievky ako ja Zobraziť celý popisViem že receptov na túto polievočku je tu viac,ale mne chutí najviac táto...je rýchla,chutná a u nás veľmi obľúbená.Kto má rád polievky ako ja tak určite stojí za vyskúšanie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 pl |
|
1 ks (veľká) |
|
4 strúčiky |
|
1 ks (veľký) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 stonky |
|
4-5 ks |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu pokrájame. Na oleji speníme cibuľu, pór a cesnak, premiešame, pridáme zeleninu a na drobné kocky nakrájaný zemiak. Všetko zalejeme pretlakom, krátko orestujeme a podlejeme vodou(približne 1,5l). Dochutíme koreninami.
- 2
Varime pokiaľ je zelenina skoro mäkká,pridáme drobné cestoviny(mušličky), fazuľu a vegetu.
- 3
Podávame s parmezánom alebo postrúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
samozrejme neohŕdam nos ani nad tvojou a určite ju vyskúšam sú tam samé dobré veci... a čo sa týka vegety nechápem ako to môže niekoho tak iritovať, veď keď nechcem nedám, no nie?
ak by @ivka268 dala tomuto jedlu názov napríklad "zeleninková mňamka" a zaradilo ho do kategórie slovenská kuchyňa nikoho by to neiritovalo .....
Ak budete takto povrchne pristupovať k maličkostiam, nie je divu že tak isto povrche sa kľžete po medializovaných názoroch na čokoľvek a tieto preberáte spôsobom života a krásne slovensko-malé švajčiarsko-isota pre všetkých je čiernou dierou európy