Minestrone

ivka268 - fotkaivka268, 22. júna 2014
Minestrone
Foto: ivka268

Viem že receptov na túto polievočku je tu viac,ale mne chutí najviac táto...je rýchla,chutná a u nás veľmi obľúbená.Kto má rád polievky ako ja Zobraziť celý popisViem že receptov na túto polievočku je tu viac,ale mne chutí najviac táto...je rýchla,chutná a u nás veľmi obľúbená.Kto má rád polievky ako ja tak určite stojí za vyskúšanie

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 pl
1 ks (veľká)
4 strúčiky
1 ks (veľký)
2 ks
1 ks
2-3 stonky
4-5 ks
1 konzerva
1 konzerva
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu pokrájame. Na oleji speníme cibuľu, pór a cesnak, premiešame, pridáme zeleninu a na drobné kocky nakrájaný zemiak. Všetko zalejeme pretlakom, krátko orestujeme a podlejeme vodou(približne 1,5l). Dochutíme koreninami.

  2. 2

    Varime pokiaľ je zelenina skoro mäkká,pridáme drobné cestoviny(mušličky), fazuľu a vegetu.

  3. 3

    Podávame s parmezánom alebo postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

obor123
@mirop nemusíš sa striktne držať receptu. Ak sa Ti niektorá surovina nepáči, kľudne ju vynechaj. Za to nemusíš zhadzovat celý recept. @Ivka268 uvarila si veľmi chutnú polievku. Určite ju uvarím.
ivka268
@obor123 ďakujem veľmi pekne,my sme ju mali akurát dnes na obed a moji chlapi sa vždy zalizujú aj za ušami :)))) Zeleninkové polievky idú u nás počas leta najviac a samozrejme komu sa chce tvrdnúť doma pri hrncoch pol dna??? :D
ivka268
osviežujúca a chutná,najlepšia je keď sú v nej čerstvé paradajky zo záhrady s vôňou slnka
surincicka
môže byť výborná... ja mám na minestrone najradšej to že keď sa varí aspoň 3 hodiny tá zelenina aj polievka má úplne inú chuť a vždy dávam toľko zeleniny že len jej čistenie a krájanie mi trvá skoro hodinu takže ju robím len výnimočne keď sa mi veľmi veľmi chce...
samozrejme neohŕdam nos ani nad tvojou a určite ju vyskúšam sú tam samé dobré veci... a čo sa týka vegety nechápem ako to môže niekoho tak iritovať, veď keď nechcem nedám, no nie?
ivka268
@surincicka treba skúsiť :))) u nás ide táto zeleninka najviac,minule som do nej dokonca pridala aj kukuricu a šampiňóny čo mi ostali keď som robila pizzu a tiež jej to nijak neublížilo :) .... a čo sa týka antivegeťákov tak to tu už ani neriešim,je tu kopec receptov a keď čítam tie komentáre niektoré k nim tak je mi až smutno
eraserhead
@surincicka ak niekto dá jedlu názov kde jeho pôvod, okruh surovín a spôsob prípravy je všeobecne známy, pričom on to nerešpektuje a kydne tam pachuť socialistickej hydry, nesmie sa potom ale čudovať oprávnenej kritike ........
ak by @ivka268 dala tomuto jedlu názov napríklad "zeleninková mňamka" a zaradilo ho do kategórie slovenská kuchyňa nikoho by to neiritovalo .....

Ak budete takto povrchne pristupovať k maličkostiam, nie je divu že tak isto povrche sa kľžete po medializovaných názoroch na čokoľvek a tieto preberáte spôsobom života a krásne slovensko-malé švajčiarsko-isota pre všetkých je čiernou dierou európy
ivka268
názov je uvedený podľa receptu ktorý som našla v časopise a v takom istom znení som ho dala aj sem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia