Mille feuille s kačacou penou a ríbezľovým želé
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Žĺtky vyšľaháme s medom a vyšľaháme aj 250 ml smotany. Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 150 ml smotany rozvaríme a pridáme na malé kúsky nakrájanú foie gras, ktorú necháme rozpustiť, až kým vznikne homogénna masa.
- Rozpustenú foie gras za stáleho miešania pridáme k vyšľahaným žĺtkom. Ponoríme do vodného kúpeľa a miešame, až kým vznikne krém. Želatínu vytlačíme a rozpustíme v teplom koňaku a primiešame do pečeňovej zmesi. Necháme vychladnúť a pridáme vyšľahanú smotanu. Necháme dobre vychladiť asi 2 hodiny.
- Lístkové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahanými žĺtkami so smotanou a upečieme v rúre dozlata. Po vychladnutí nakrájame na 12 kusov s rozmermi 10x3 cm.
- Želé z čiernych ríbezlí: Cukor s polovicou bieleho vína skaramelizujeme, pridáme zvyšok bieleho vína, portské víno, šťavu z ríbezlí, likér, škoricu a bobkový list a chvíľu povaríme. Pridáme vytlačenú, namočenú želatínu a precedíme. Necháme stuhnúť.
|