Mille feuille s kačacou penou a ríbezľovým želé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s medom a vyšľaháme aj 250 ml smotany. Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 150 ml smotany rozvaríme a pridáme na malé kúsky nakrájanú foie gras, ktorú necháme rozpustiť, až kým vznikne homogénna masa.
  2. Rozpustenú foie gras za stáleho miešania pridáme k vyšľahaným žĺtkom. Ponoríme do vodného kúpeľa a miešame, až kým vznikne krém. Želatínu vytlačíme a rozpustíme v teplom koňaku a primiešame do pečeňovej zmesi. Necháme vychladnúť a pridáme vyšľahanú smotanu. Necháme dobre vychladiť asi 2 hodiny.
  3. Lístkové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahanými žĺtkami so smotanou a upečieme v rúre dozlata. Po vychladnutí nakrájame na 12 kusov s rozmermi 10x3 cm.
  4. Želé z čiernych ríbezlí: Cukor s polovicou bieleho vína skaramelizujeme, pridáme zvyšok bieleho vína, portské víno, šťavu z ríbezlí, likér, škoricu a bobkový list a chvíľu povaríme. Pridáme vytlačenú, namočenú želatínu a precedíme. Necháme stuhnúť.