Milánska polievka
Foto: svetlusb
Túto polievočku určite každý z nás pozná a vie, že je to typická škôlkárska a školácka polievočka. Je to pekný návrat do starých čias! Zobraziť celý popisTúto polievočku určite každý z nás pozná a vie, že je to typická škôlkárska a školácka polievočka. Je to pekný návrat do starých čias! Aspon u mňa❤️
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si upražíme hladkú múku a miešame. Zalejeme vodou a počkáme kým zovrie. Potom pridáme rajčinový pretlak, soľ, cukor a trošku vegety. Všetko spolu varíme.
- 2
Medzitým si pripravíme halušky a to tak, že do vajca vmiešame soľ a hrubú múku, ale pozor cesto musí byť redšie. Potom ho hneď lyžičkou hádžeme do polievky. Chvíľku povaríme a pomaly vlievame sladkú smotanu. Stále miešame a potom necháme povariť cca 5 minút, dochutíme podľa potreby a odstavíme. Dobrú chuť!❤️
- 2
Kde?
Ku Milanskej polievke, dakujem za radu, sladku smotanu nedavam, mozno to chybalo tej mojej polievke. Pridavam ale koreniny: bobkovy list, tymian trochu (poprip.bazalku, oregano), nove korenie aj male cierne. Namiesto cestoviny alebo halusiek casto vela struhaneho syra. To je super...
Milanska polevka tohoto typu neexistuje ani v Milane, ale jelikoz pises, ze vam ji takto pripravovali uz ve skolce, predpokladam, ze ty za jeji nazev nemuzes.
Spanielske vtaciky su zo Spanielska?
www.metro.cz/kde-se-vzala-jmena-jidel-rusove-sve-vej...
Daj strúhaný parmezán, on sa tak neroztečie, ako iný syr, a polievka s ním má vynikajúcu chuť.
Vse ma nejaky puvod a original.
Napr. "spanelske ptacky" se ve Spanelsku delaji a jsou hodne oblibene. Nazyvaji je zavitky, tedy rollos ci rollitos:
la-cocina-paso-a-paso.blogspot.it/2012/02/rollitos-estofados-de-carne-de-...
Jsou plnene na 100 zpusobu, jen v Cechach si je pojmenovali trosku jinak a naplnili tim, co meli k dispozici a podle vlastniho gusta.
Toto je jedina typicka echt milanska polevka: // www.milanoacena.it/wordpress/minestrone-si-ma-alla-milanes...
Jak vidno, rozdil je obrovsky, proto jsem se ptala na puvod nazvu. Nebot v pripade tohoto receptu jsme opravdu vedle jak ta jedle.
Pochopitelne autorka za nic nemuze.