Paradajková polievka
Paradajková polievka

Milánska polievka

svetlusb - fotkasvetlusb, 4. januára 2018
Milánska polievka
Foto: svetlusb

Túto polievočku určite každý z nás pozná a vie, že je to typická škôlkárska a školácka polievočka. Je to pekný návrat do starých čias! Aspon u mňa❤️

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

trošku
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si upražíme hladkú múku a miešame. Zalejeme vodou a počkáme kým zovrie. Potom pridáme rajčinový pretlak, soľ, cukor a trošku vegety. Všetko spolu varíme.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme halušky a to tak, že do vajca vmiešame soľ a hrubú múku, ale pozor cesto musí byť redšie. Potom ho hneď lyžičkou hádžeme do polievky. Chvíľku povaríme a pomaly vlievame sladkú smotanu. Stále miešame a potom necháme povariť cca 5 minút, dochutíme podľa potreby a odstavíme. Dobrú chuť!❤️

    Milánska polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Takto robím paradajkovú omáčku, ( aj k plneným paprikám), tiež začínam zásmažkou, ale dávam do nej mletú papriku a aj štipku škorice (ale bez smotany), máme radi sladšiu ako kyselkavú. Polievku som ešte nerobila, pritom je to vlastne skoro to isté.
Ked uz som spomenula ludi, ktorym by som chcela podakovat touto cestou za vsetky ich recepty a snahu pomoct druhym a vzdy mile slova, bol by hriech zabudnut na patroveckypitrsa, monty, kukulienku, evanuuu, sovku, izabelku - nasu kolacovu a dalsich. Nestiham (treba ist varit...), tak sorry za zrychlenu verziu
Ku Milanskej polievke, dakujem za radu, sladku smotanu nedavam, mozno to chybalo tej mojej polievke. Pridavam ale koreniny: bobkovy list, tymian trochu (poprip.bazalku, oregano), nove korenie aj male cierne. Namiesto cestoviny alebo halusiek casto vela struhaneho syra. To je super...

Je to len nazov taky neviem preco..u nas v skole taku varili a aj na strednej presne taku a volala sa milanska, ibaze v nej bolo este hovadze maso ale to mi nechutilo recept mam zo skolskej jedalne :)@Dormella (7.1.2018 13:51)

@Leaela (7.1.2018 14:44)
Vse ma nejaky puvod a original.
Napr. "spanelske ptacky" se ve Spanelsku delaji a jsou hodne oblibene. Nazyvaji je zavitky, tedy rollos ci rollitos:
 la-cocina-paso-a-paso.blogspot.it/2012/02/rollitos-estofados-de-carne-de-...

Jsou plnene na 100 zpusobu, jen v Cechach si je pojmenovali trosku jinak a naplnili tim, co meli k dispozici a podle vlastniho gusta.

Toto je jedina typicka echt milanska polevka: // www.milanoacena.it/wordpress/minestrone-si-ma-alla-milanes...

Jak vidno, rozdil je obrovsky, proto jsem se ptala na puvod nazvu. Nebot v pripade tohoto receptu jsme opravdu vedle jak ta jedle.
Pochopitelne autorka za nic nemuze.

Pridaj komentár k receptu: