Medovníky

Medovníky s kváskom

Autor receptu: vivaelin

Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po žitnej múke a kvásku s príchuťou medu a kakaa.

126 ks
porcií
30 + 120 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Postup

  1. V miske zmiešame sypké suroviny (múky, kakao, škorica, sóda). V hrnci pomaly zahrievame med s cukrom, maslom a masťou do rozpustenia. Po celú dobu zahrievania zmes zostáva teplá, nie horúca - nevariť! Keď je rovnomerná konzistencia, dáme vlažnú zmes do múky a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť minimálne 2 h na kuchynskej linke ideálne do druhého dňa v chladničke.
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Potrieme vodou a dáme piecť na 175 °C 10-15 minút.
  3. Medovníky sú hneď mäkké.
  4. Zdobíme podľa seba. Napríklad bielkovou polevou.
  5. Deti ich zbožňujú.