Medové rezy so slivkovym lekvárom fotorecept
Foto: olinecka
Medové rezy u nás nesmú chýbať na vianočné sviatky.
príprava
na 190 °C
Suroviny
220 g |
|
640 g |
|
220 g (alebo Hera) |
|
5 PL |
|
1 1/2 ČL |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
300 g (alebo Hera maslová) |
|
6 PL |
|
1 bal (alebo Zlatý klas klasický) |
|
4 PL |
|
(nemusí byť) |
|
|
|
(alebo práškový cukor) na posypanie |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Upečieme medové pláty, múku, práškový cukor, vajíčka, sódu bikarbónu, zmäknuté maslo, med, mlieko dáme na pracovnú dosku urobíme cesto tak, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
2
Rozdelíme na štyri rovnaké diely, ktoré rozvaľkáme natenko preložíme na vymastený múkou vysypaný plech a upečieme do zlatista pri 190 stupňoch 8 - 9 minút.
-
3
Pripravíme si plnku 0,5 l mlieka dáme variť s cukrom a do zbytku mlieka vmiešame Zlatý klas s múkou rozhabarkujeme do hladka vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém, povaríme. Maslo vymiešame do hladka.
-
4
Krém necháme vychladnúť, spojíme s maslom.
-
5
Hotový krém - plnku nanesieme na medový plát a rovnomerne rozotrieme.
-
6
Preložíme druhý plát a potrieme slivkovym lekvárom.
-
7
Opäť preložíme medový plát a potrieme zvyšným krémom.
-
8
Na vrch dáme posledný medový plát a zaťažíme aspoň na 5 - 6 hodín. Vrch polejeme alebo pokvapkáme čokoládovou polevou a nakrájame na rezy. Moje medové pláty boli upečené v predstihu, a tak zmäkli skôr.
Diskusia k receptu