Medové koláčiky
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
125 g (alebo margarín) |
|
2 ks |
|
1 ks chemicky neošetrený na kôru |
|
375 g |
|
1 bal. |
|
2 zarovnané PL |
|
100 g mleté |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Na potretie a ozdobenie: | |
5 zarovnaných PL |
|
2 bal. (alebo poleva svetlá Dr.Oetker) |
|
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač.
- 2
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 20 minút
- 4
Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
- 5
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.
- 6
TIPY: Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu