Medové koláčiky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 21. februára 2016
Medové koláčiky
Foto: droetker

Komerčný recept

24
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
125 g (alebo margarín)
2 ks
1 ks chemicky neošetrený na kôru
375 g
1 bal.
2 zarovnané PL
100 g mleté
100 g
2 PL
100 g
Na potretie a ozdobenie:
5 zarovnaných PL
2 bal. (alebo poleva svetlá Dr.Oetker)




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač.

  2. 2

    Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 20 minút

  4. 4

    Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.

  6. 6

    TIPY: Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi dezert, len keby tam nebolo toľko medu, čo by mi inak nevadilo, ale v diagnóze dia nemôžem, len ho nahradiť niečim podobným.
lidia3
To ma byť viac platov a kolko alebo jeden plat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia