Medové koláčiky

Medové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov medových koláčikov, ktoré potešia nielen chuťou. Výborne pohostenie na blížiace sa sviatky.

90 minút
príprava
6-7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny cesto. Múku preosejeme na strúhadle, nastrúhame k nej studený tuk a pridáme zbytok surovín.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Suroviny na plnku.
  4. Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek alebo pohára vykrojíme kolieska.
  5. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 6- 7 minút do zlatista. Sledujeme, aby nezhoreli.
  6. Náplň: V mlieku rozhabarkujeme múku, cukor vlejeme do hrnca, pridáme štipku soli. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme.
  7. Zmäknutá maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s kašou. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
  8. Na pracovnú dosku rozložíme upečené vychladnuté medové kolieska v pároch. Spodnú časť potrieme slivkovým lekvárom, striekame plnku.
  9. Kolieska zlepíme, trocha pritlačíme.
  10. Poleva: Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame kolieska. Ozdobíme podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.