Medové koláčiky
Medové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov medových koláčikov, ktoré potešia nielen
chuťou. Výborne pohostenie na blížiace sa sviatky.
90 minút príprava |
6-7 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny cesto. Múku preosejeme na strúhadle, nastrúhame k nej studený tuk a pridáme zbytok surovín.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na plnku.
- Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek alebo pohára vykrojíme kolieska.
- Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 6- 7 minút do zlatista. Sledujeme, aby nezhoreli.
- Náplň: V mlieku rozhabarkujeme múku, cukor vlejeme do hrnca, pridáme štipku soli. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme.
- Zmäknutá maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s kašou. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
- Na pracovnú dosku rozložíme upečené vychladnuté medové kolieska v pároch. Spodnú časť potrieme slivkovým lekvárom, striekame plnku.
- Kolieska zlepíme, trocha pritlačíme.
- Poleva: Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame kolieska. Ozdobíme podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.