Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky
Foto: siuuu
U nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, Zobraziť celý popisU nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, orechmi a kandizovaným ovocím.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Všetky prísady (okrem cukrov určených na posypanie) zmiesime na kompaktné polotuhé cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a 3/4 hodinku necháme odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme na hrúbku cca 3/4 - 1 cm (odporúčam použiť silikónovú alebo podobnú podložku, cesto trocha lepí). Ja zo sušeného ovocia používam sušené brusnice a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne tieto koláčiky ovonia.
- 2
Pokrájame na trojuholníky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 175°C pečieme 17 - 20 minút (treba si odsledovať, aby sa príliš neupiekli). Posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.
- 2
Áno sú mäkšie ako klasické medovníčky, ale treba ich skladovať v uzavretej nádobe.
Nejlepší uzavřená nádoba je bříško!
Určite som ho videla aj tu na stránke - pod iným názvom, ale akurát ho neviem nájsť, tak idem nahodiť aj môj vyskúšaný recept - pridám ho pod názvom "Plnený točený medovník", aby ste ho našla.
možno toto:
varecha.pravda.sk/recepty/medovnikova-rolada-fotorecept/1...
varecha.pravda.sk/recepty/medovy-zavin-plneny-medovnik/33...
dobrota