Medové koláčiky
Medové koláčiky

Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky

siuuu - fotkasiuuu, 13. novembra 2019
Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky
Foto: siuuu

U nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, Zobraziť celý popisU nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, orechmi a kandizovaným ovocím.

30
porcií
10 minút
príprava
17-20 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
100 g
1 bal.
1 PL
3 PL
1 ks
50 g
150 g (zmes)
0,5 - 1 dl
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Všetky prísady (okrem cukrov určených na posypanie) zmiesime na kompaktné polotuhé cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a 3/4 hodinku necháme odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme na hrúbku cca 3/4 - 1 cm (odporúčam použiť silikónovú alebo podobnú podložku, cesto trocha lepí). Ja zo sušeného ovocia používam sušené brusnice a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne tieto koláčiky ovonia.

  2. 2

    Pokrájame na trojuholníky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 175°C pečieme 17 - 20 minút (treba si odsledovať, aby sa príliš neupiekli). Posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.

    Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný recept, miluju perníčky a vše co je jim podobné. Sbíhají se mi slinky!
siuuu
@amelia11 (15.11.2019 19:20)

Určite som ho videla aj tu na stránke - pod iným názvom, ale akurát ho neviem nájsť, tak idem nahodiť aj môj vyskúšaný recept - pridám ho pod názvom "Plnený točený medovník", aby ste ho našla.
1x dana