Medové gaštanové rezy fotorecept
Foto: Izabella929
Na tento víkend som upiekla medové rezy s gaštanovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
štipka |
|
3 PL |
|
100 g |
|
70 g |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
podľa potreby (alebo smotana) |
|
Krém: | |
600 ml |
|
7 PL |
|
1 bal. |
|
70 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
200 g |
|
6 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku som preosiala a pridala som k nej soľ. Maslo, med, práškový cukor a perníkové korenie som nechala roztopiť nad parou. Do roztopených surovín som pridala vajce a žĺtok, kakao, sódu a všetko som dobre premiešala a po malých dávkach zamiešala do múky, napokon som upravila hustotu cesta pridaním smotany a môžte použiť aj mlieko. Cesto som dobre vypracovala na pracovnej doske.
-
2
Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a nechala odpočívať 1 hodinu.
-
3
Potom som každý kus rozvaľkala priamo na papieri na pečenie na veľkosť 27x37 cm. Pred pečením som cesto popichala drevenou špajdľou. Zapla som rúru na 180 °C a každý plát som osobitne piekla po 6 min. Upečené pláty som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď s nádobou ponorila do studenej vody a nechala ochladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala čokoládový likér a pomrvila gaštanové pyré a dobre všetko spolu vyšľahala. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti. Na podnos som uložila prvý plát, natrela som ho jahodovým lekvárom a natrela som naň tretinu krému. Takto som postupovala, kým sa neminuli všetky pláty a krém. Zákusok som uložila do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
5
Na duhý deň som pripravila polevu, zákusok som poliala a dala stuhnúť do chladničky. Potom som zarovnala boky.
-
6
Krájala som ho na rezy horúcim a mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Milá haji,kto má rád gaštany pre toho je toto výborný zákusok...príjemný víkend aj tebe a ďakujem pekne za komentár.