Gaštanový zákusok

Medové gaštanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla medové rezy s gaštanovým krémom.

23
porcií
50 minút
príprava
4 x 6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku som preosiala a pridala som k nej soľ. Maslo, med, práškový cukor a perníkové korenie som nechala roztopiť nad parou. Do roztopených surovín som pridala vajce a žĺtok, kakao, sódu a všetko som dobre premiešala a po malých dávkach zamiešala do múky, napokon som upravila hustotu cesta pridaním smotany a môžte použiť aj mlieko. Cesto som dobre vypracovala na pracovnej doske.
  2. Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a nechala odpočívať 1 hodinu.
  3. Potom som každý kus rozvaľkala priamo na papieri na pečenie na veľkosť 27x37 cm. Pred pečením som cesto popichala drevenou špajdľou. Zapla som rúru na 180 °C a každý plát som osobitne piekla po 6 min. Upečené pláty som nechala chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď s nádobou ponorila do studenej vody a nechala ochladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala čokoládový likér a pomrvila gaštanové pyré a dobre všetko spolu vyšľahala. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti. Na podnos som uložila prvý plát, natrela som ho jahodovým lekvárom a natrela som naň tretinu krému. Takto som postupovala, kým sa neminuli všetky pláty a krém. Zákusok som uložila do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho a nechala v chladničke do druhého dňa.
  5. Na duhý deň som pripravila polevu, zákusok som poliala a dala stuhnúť do chladničky. Potom som zarovnala boky.
  6. Krájala som ho na rezy horúcim a mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.