Medová torta

Medová torta

Autor receptu: palma

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tuk na pečenie, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.
  2. Plnka: Kondenzované mlieko, tuk na pečenie (na krémy) a med za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, kým kondenzované mlieko nezíska jemne hnedú farbu. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku a dôkladne premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na šesť častí a z každej vyvaľkáme kruh. Pomocou formy na pečenie vyrežeme presný kruh a cesto dáme piecť na papieri na pečenie do vyhriatej rúry na 180 stupňov na približne 10 minút, kým získa jemne zlatistú farbu. Cesto, ktoré zvýši, dáme upiecť a vychladnuté rozdrobíme.
  4. Z vody, rumu, medu a citrónu pripravíme teplý sirup a štetcom ním natrieme každý upečený plát cesta. Plát potom natrieme krémom a tak pokračujeme, kým nenatrieme všetky vrstvy medovej torty. Krémom natrieme aj vrch a boky medovej torty a za záver posypeme rozdrobenými zvyškami upečeného cesta a ozdobíme rozpustenou čokoládou s tukom na pečenie (na polevy).
  5. Medovú tortu dáme na niekoľko hodín do chladu, ideálne cez noc - na druhý deň sa bude lepšie krájať.