Medový zákusok

Medová torta

Autor receptu: svedka

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do zhustnutia. Pridáme sódu a nakoniec múku. Vypracované cesto necháme odpočinúť cca hodinku. Potom ho rozdelíme na 5 častí, každú vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy a upečieme na 160 °C, sledujeme :)
  2. Uvaríme si karamelový puding. Do horúceho jemne zamiešame maslo izbovej teploty a nakoniec Salko. Krém necháme odpočinúť v chladničke.
  3. Na ruský štýl pláty najprv natierame džemom a potom plnkou, ale džem kľudne vynechajte, ak chcete viac menej Marlenku. Takto naplníme tortu a na noc zaťažíme a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. Ja však vrch potieram krémom a posýpam rozmrveným platom a orechmi. Orechy môžete pridať aj do krému. Odporúčam urobiť dvojitú dávku cesta a viac plátov, prípadne väčšie, ktoré si orežeme do želanej formy a odrezky použijeme na posýpanie, dekor...