Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. K mäsu pridáme vajíčko, strúhaný parmezán, rascu, sušené oregano, rozmrvenú čili papričku, nasekaný čerstvý rozmarín, na plátky nasekaný cesnak. Osolíme, okoreníme a premiešame. Necháme v chladničke odležať.
  2. Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré rýchlo opečieme na oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a nakrájaný cesnak, zalejeme paradajkami a ochutíme lístkami tymianu, soľou a korením. Povaríme 15 minút. Do hotovej omáčky pridáme za hrsť nasekanej bazalky.
  3. Fašírky poukladáme do zapekacej misky a celé to prelejeme paradajkovou omáčkou. Na vrch dáme plátky mozzarelly, posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme olivovým olejom. Zapekáme 20 minút pri teplote 180°C.