Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept)
Autor receptu: 27janka
Dnes som pripravila mäsové guľky trochu ináč, do omáčky som dala pasírované paradajky, cibuľku, červenú papriku a mrazený hrášok. Guľky sú z hovädzieho a bravčového mäsa, s pridaním syra a oregana chutia výborne.
5 porcií |
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na guľky. Mäso zomelieme, dáme do misy, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný tvrdý syr, nakrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dobre premiešame.
- Z pripravenej masy si vytvarujeme malé guľky, odložíme ich do chladničky na 20 minút.
- Kým je mäso v chladničke pripravíme si omáčku.
Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.
- K cibuli a paprike dáme pasírované paradajky, podľa potreby hovädzí vývar, osolíme, okoreníme, pridáme trochu trstinového cukru.
Keď omáčka začne vrieť vyberieme z chladničky guľky, dáme ich do omáčky a varíme na miernom plameni 25 minút, potom pridáme mrazený hrášok a povaríme ešte 10 minút.
- Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť.