Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Dnes som pripravila mäsové guľky trochu ináč, do omáčky som dala pasírované paradajky, cibuľku, červenú papriku a mrazený hrášok. Guľky sú z hovädzieho a bravčového mäsa, s pridaním syra a oregana chutia výborne.

5
porcií
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na guľky. Mäso zomelieme, dáme do misy, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný tvrdý syr, nakrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dobre premiešame.
  2. Z pripravenej masy si vytvarujeme malé guľky, odložíme ich do chladničky na 20 minút.
  3. Kým je mäso v chladničke pripravíme si omáčku. Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.
  4. K cibuli a paprike dáme pasírované paradajky, podľa potreby hovädzí vývar, osolíme, okoreníme, pridáme trochu trstinového cukru. Keď omáčka začne vrieť vyberieme z chladničky guľky, dáme ich do omáčky a varíme na miernom plameni 25 minút, potom pridáme mrazený hrášok a povaríme ešte 10 minút.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť.