Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút na miernom ohni, pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme cukor a vlejeme mlieko.
  2. Do takto pripravenej omáčky vkladáme vytvarované mäsové guľky, ktoré sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na guľky a varíme. Nemiešame, aby sa guľky nerozpadli. Varíme všetko spolu ešte 20 minút pod pokrievkou.
  3. Podávame so zemiakovým pyré so špenátom: Na cibuľke a masle urestujeme 100 g baby špenátu, pridáme 1 strúčik cesnaku, soľ a vmiešame do pripraveného zemiakového pyré.
  4. Náš tip: Guľky je najlepšie tvarovať ručne vo veľkosti polievkovej lyžice.