Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút na miernom ohni,
pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme cukor a vlejeme mlieko.
- Do takto pripravenej omáčky vkladáme vytvarované mäsové guľky, ktoré sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na guľky a varíme. Nemiešame, aby sa guľky nerozpadli. Varíme všetko spolu ešte 20 minút pod pokrievkou.
- Podávame so zemiakovým pyré so špenátom: Na cibuľke a masle urestujeme 100 g baby špenátu, pridáme 1 strúčik cesnaku, soľ a vmiešame do pripraveného zemiakového pyré.
- Náš tip: Guľky je najlepšie tvarovať ručne vo veľkosti polievkovej lyžice.
|