Mäsové guľky na bakoňský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17.apríla 2011 , teraz som
pripravila mäsové guľky z mletého mäsa v smotanovej omáčke so šampiňónmi s údenou
paprikou.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 80 -90 °C |
Postup
- Do mletého mäsa som pridala soľ, čerstvo mleté čierne korenie, premiešala, zahustila strúhankou na tvarovateľné mäsové cesto, odložila som ho na 30 minút odpočívať do chladničky,...
- ...vytvarovala som z neho vlhkými rukami guľky o priemere asi 5 cm,....
- ...na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu,...
- ...na drobno pokrájaný cesnak,...
- ...pridala som šampiňóny pokrájané na plátky, opekala som ich do odparenia všetkej tekutiny a pekne do hneda, okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, ...
- ...pridala som sladkú mletú údenú červenú papriku,...
- ...nechala som ju v tuku rozpustiť, chvíľku som v nej huby za stáleho miešania poopekala, budú oveľa chutnejšie...
- ...podliala vodou, priviedla som do varu,...
- ...znížila som plameň na stredný, vložila som mäsové guľky, prikryla pokrievkou a dusila 25 minút,...
- ...pridala som sladkú smotanu,...
- ...nechala spolu krátko prevrieť a jedlo bolo hotové.
- Podávala som horúce s domácimi haluškami, na tanieri som ešte hojne posypala na hrubo posekanou petržlenovou vňaťou,...
- ...je to veľmi chutné, sýte, nádherne voňavé jedlo po hubách a údenej paprike, zjemnené sladkou smotanou, ak ste sa rozhodli ho vyskúšať, prajem vám Dobrú chuť :-)