Mäsové guľky na bakoňský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17.apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové guľky z mletého mäsa v smotanovej omáčke so šampiňónmi s údenou paprikou.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 80 -90 °C

Postup

  1. Do mletého mäsa som pridala soľ, čerstvo mleté čierne korenie, premiešala, zahustila strúhankou na tvarovateľné mäsové cesto, odložila som ho na 30 minút odpočívať do chladničky,...
  2. ...vytvarovala som z neho vlhkými rukami guľky o priemere asi 5 cm,....
  3. ...na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu,...
  4. ...na drobno pokrájaný cesnak,...
  5. ...pridala som šampiňóny pokrájané na plátky, opekala som ich do odparenia všetkej tekutiny a pekne do hneda, okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, ...
  6. ...pridala som sladkú mletú údenú červenú papriku,...
  7. ...nechala som ju v tuku rozpustiť, chvíľku som v nej huby za stáleho miešania poopekala, budú oveľa chutnejšie...
  8. ...podliala vodou, priviedla som do varu,...
  9. ...znížila som plameň na stredný, vložila som mäsové guľky, prikryla pokrievkou a dusila 25 minút,...
  10. ...pridala som sladkú smotanu,...
  11. ...nechala spolu krátko prevrieť a jedlo bolo hotové.
  12. Podávala som horúce s domácimi haluškami, na tanieri som ešte hojne posypala na hrubo posekanou petržlenovou vňaťou,...
  13. ...je to veľmi chutné, sýte, nádherne voňavé jedlo po hubách a údenej paprike, zjemnené sladkou smotanou, ak ste sa rozhodli ho vyskúšať, prajem vám Dobrú chuť :-)