Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke fotorecept

slavka2012 - fotkaSlavka2012, 7. apríla 2013 19:53
Ďalšie recepty »

Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej kuchyni, vyznačuje sa jemnejšiou chuťou a jedlám z u nás bežne dostupných surovín dodá nádych exotiky. Dá sa kúpiť napríklad tu: http://www.celishop.sk/koreniny-ramdam/2259/kari-colombo-30g

4
porcie
90 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
1/2 ks
2 strúčiky
1 hrsť (alebo petržlenová)
1 ks
2 PL
podla chuti
podla chuti
200 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si jednotlivé suroviny: bravčové a hovädzie mäso zomelieme, petržlenovú vňať, cibuľu a papriku nadrobno pokrájame, cesnak rozotrieme.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny okrem kokosovej smotany dáme do nádoby, posolíme, okoreníme 1 PL korenia colombo a podla chuti môžme pridať aj čerstvo zomleté čierne korenie.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šťavu z jednej limetky a všetko dôkladne premiešame.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vytvoríme malé guľky, ktoré krátko opražíme na rozpálenom oleji.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Opražené guľky vyberieme, časť výpeku (2 až 3 polievkové lyžice) s kúskami papriky a cibule, ktoré v ňom zostali preložíme do rajnice so širokým dnom, pridáme zvyšok colomba a zohrejeme.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Do zohriateho okoreneného výpeku pridáme kokosovú smotanu, prilejeme 1,5 dl vody a privedieme do varu.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Opražené mäsové guľky vložíme do omáčky, ak treba, prisolíme a okoreníme a na veľmi miernom ohni pod jemne odchýlenou pokrývkou dusíme cca 20 minút.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Po dvadsiatich minútach chute z mäsa preniknú do omáčky a naopak, omáčka mierne zhustne a nadobudne hodvábnu krémovú konzistenciu,

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    takže už len pridáme petržlenovú (koriandrovú) vňať a môžeme podávať, napríklad s ryžou basmati a zeleninovou prílohou, napríklad varenou zelenou fazuľkou alebo čerstvým listovým šalátom.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Chutilo aj nášmu kocúrovi, ktorého vôňa jedla prilákala na stoličku, odkiaľ ma sledoval a v nestráženom okamihu si zo stola uchytil jednu guľku.

    Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke (fotorecept)  - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist