Marinovaná kuracinka (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Tu je oprášený postup:

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
35-45 minút
na 210-175 °C

Postup

  1. Očistím si kuracie krídelká a stehienka, osuším ich a vložím do mikroténového sáčku.
  2. Z olivového oleja, sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, mletého čierneho korenia a hrubozrnnej soli spravím marinádu,
  3. ktorú nalejem do sáčku s pripraveným mäsom.
  4. Dobre premiešam, aby sa marináda dostala na všetky kúsky,
  5. zaviažem a odložím do chladničky. Ideálne od večera ale stačí aj na 2-3 hoďky.
  6. Pre istotu dávam sáčky dva! Po odležaní poukladám marinované mäso na plech aj s marinádou.
  7. Prikryjem alobalom a dám piecť na 210°C, neskôr znížim na 175 °C cca 35-45 minút. Počas pečenia skontrolujem a mäso obrátim. Posledných 15 minút pečiem odokryté, aby boli kúsky krásne opečené.
  8. Podávam s upečenými zemiakmi, tatarkou alebo majonézou a čerstvým šalátom. Šalát som pripravila z nakrájanej jarnej cibuľky, uhorky (jadierka vyrežem, použijem len tvrdú dužinu),
  9. redkvičiek a cherry paradajok,
  10. ochutím hrubozrnnou morskou soľou, olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a troškou balzamikového octu.
  11. Dobrú chuť!