Marinovaná kuracinka (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Tu je oprášený postup:
4-6 porcie |
20-30 minút príprava |
35-45 minút na 210-175 °C |
Postup
- Očistím si kuracie krídelká a stehienka, osuším ich a vložím do mikroténového sáčku.
- Z olivového oleja, sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, mletého čierneho korenia a hrubozrnnej soli spravím marinádu,
- ktorú nalejem do sáčku s pripraveným mäsom.
- Dobre premiešam, aby sa marináda dostala na všetky kúsky,
- zaviažem a odložím do chladničky. Ideálne od večera ale stačí aj na 2-3 hoďky.
- Pre istotu dávam sáčky dva! Po odležaní poukladám marinované mäso na plech aj s marinádou.
- Prikryjem alobalom a dám piecť na 210°C, neskôr znížim na 175 °C cca 35-45 minút. Počas pečenia skontrolujem a mäso obrátim. Posledných 15 minút pečiem odokryté, aby boli kúsky krásne opečené.
- Podávam s upečenými zemiakmi, tatarkou alebo majonézou a čerstvým šalátom. Šalát som pripravila z nakrájanej jarnej cibuľky, uhorky (jadierka vyrežem, použijem len tvrdú dužinu),
- redkvičiek a cherry paradajok,
- ochutím hrubozrnnou morskou soľou, olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a troškou balzamikového octu.
- Dobrú chuť!