Bravčová krkovička

Marinovaná krkovička pod syrom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo.* Ja obyčajne sypem koreniny od oka, takže niektoré množstvá sú len orientačné.

8
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Postup

  1. Deň vopred som si urobila marinádu, soľ som nedala.
  2. Naložila som do nej mäso a dala do druhého dňa do chladničky.
  3. V deň D som vybrala mäso asi 1 hodinu pred úpravou. Pekáč som vymastila masťou, plátky mäsa som osolila a postupne opekala na panvici.
  4. Ukladala som ho do pekáča. Do pohárika od pretlaku som dala cca 100 ml vody, vypláchla som ho a vodu naliala do hrnca so zvyšnou marinádou. Následne som to vyliala do panvice a snažila som sa uvoľniť výpek, ako niekto hovorí sajrajt. Ten som potom naliala na mäso a dala zakryté dusiť do rúry na 170 °C na 50 minút.
  5. Potom som pekáč vybrala a posypala som syrom, ja som dala goudu, treba nie moc výrazný syr. Dala som odokryté ešte piecť na 10 minút. My sme mali ryžu ako prílohu, ale tiež ako kto chce, asi by sa dali aj zemiaky, kuskus, tarhoňa a pod.