Máriin Cottage Pie (fotorecept)

Autor receptu: misqs17

klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo po ruke, a chutilo nám :)

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky a dáme variť. Cibuľu si očistíme a nakrájame, podusíme na oleji do sklovita a pridáme mäso (osolené, okorenené a s talianskymi bylinkami). Dusíme približne 10-12 minút.
  2. Medzitým si očistíme mrkvu a zeler, nakrájame a dáme variť do osolenej vody na 5-7 minút (vodu nevylievame, použijeme na podliatie mäsa).
  3. Ku mäsu pridáme rajčinový pretlak, ochutíme worchestovou omáčkou atd. (aby vám chutilo) a podlejeme vodou čo sme varili mrkvu. Dusíme ešte chvíľu, aby sa spojili chute.
  4. z uvarených zemiakov pripravíme kašu - maslo,mlieko, 1 vajce, postrúhaný syr (koľko dáte,toľko bude) a petržlenová vňať - spravíme kašu.
  5. Tak a posledné úpravy, rúru predhrejeme na 190C. Ku mäsu pridáme fazuľu, mrkvu,zeler - premiešame.
  6. A vrstvíme do misy z janského skla - mäsová zmes
  7. zemiaková kaša na vrch, uhladíme a dáme zapiecť na 30-35 minút
  8. a hotovo, podávame len-tak alebo s varenou brokolicou,hráškom, fazuľkami :)