Máriin Cottage Pie (fotorecept)
Autor receptu: misqs17
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo po ruke, a chutilo nám :)
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky a dáme variť.
Cibuľu si očistíme a nakrájame, podusíme na oleji do sklovita a pridáme mäso (osolené, okorenené a s talianskymi bylinkami). Dusíme približne 10-12 minút.
- Medzitým si očistíme mrkvu a zeler, nakrájame a dáme variť do osolenej vody na 5-7 minút (vodu nevylievame, použijeme na podliatie mäsa).
- Ku mäsu pridáme rajčinový pretlak, ochutíme worchestovou omáčkou atd. (aby vám chutilo) a podlejeme vodou čo sme varili mrkvu. Dusíme ešte chvíľu, aby sa spojili chute.
- z uvarených zemiakov pripravíme kašu - maslo,mlieko, 1 vajce, postrúhaný syr (koľko dáte,toľko bude) a petržlenová vňať - spravíme kašu.
- Tak a posledné úpravy, rúru predhrejeme na 190C. Ku mäsu pridáme fazuľu, mrkvu,zeler - premiešame.
- A vrstvíme do misy z janského skla - mäsová zmes
- zemiaková kaša na vrch, uhladíme a dáme zapiecť na 30-35 minút
- a hotovo, podávame len-tak alebo s varenou brokolicou,hráškom, fazuľkami :)