Marhuľové knedličky
Marhuľové guľky s mandľami
Autor receptu: redakcia
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a prepasírujeme
do misy. K zemiakom pridáme štipku soli, cukor, vanilku, múku a krupicu a premiešame. Vmiešame žĺtok, mäkké maslo a v prípade potreby pridáme ešte trochu múky.
- Cesto rozdelíme na 12 častí a z každej vytvarujeme guľku. Marhule umyjeme, jednu stranu rozrežeme a vyberieme kôstky, do každej vložíme 1 kocku cukru. Guľky cesta sploštíme, do stredu dáme marhule a vytvarujeme knedličky.
- Vo veľkom hrnci dáme zovrieť veľké množstvo mierne osolenej vody, pridáme marhuľové knedličky a varíme vo vriacej vode 10 – 15 minút.
- V malej panvici opražíme mleté mandle so strúhankou, s maslom, cukrom a so škoricou do jemne zlatista. Preložíme na tanier. Guľky vyberieme z vody dierkovanou lyžicou a po odkvapkaní
ich obalíme v mandľovej zmesi. Uložíme na taniere a podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.