Marhuľové knedličky

Marhuľové guľky s mandľami

Autor receptu: redakcia

Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a prepasírujeme do misy. K zemiakom pridáme štipku soli, cukor, vanilku, múku a krupicu a premiešame. Vmiešame žĺtok, mäkké maslo a v prípade potreby pridáme ešte trochu múky.
  2. Cesto rozdelíme na 12 častí a z každej vytvarujeme guľku. Marhule umyjeme, jednu stranu rozrežeme a vyberieme kôstky, do každej vložíme 1 kocku cukru. Guľky cesta sploštíme, do stredu dáme marhule a vytvarujeme knedličky.
  3. Vo veľkom hrnci dáme zovrieť veľké množstvo mierne osolenej vody, pridáme marhuľové knedličky a varíme vo vriacej vode 10 – 15 minút.
  4. V malej panvici opražíme mleté mandle so strúhankou, s maslom, cukrom a so škoricou do jemne zlatista. Preložíme na tanier. Guľky vyberieme z vody dierkovanou lyžicou a po odkvapkaní ich obalíme v mandľovej zmesi. Uložíme na taniere a podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.