Ked mate zvysne zrele mango a cerstvy kokosovy orech tak s trochou medu a limetkovej stavy , je vyborny tropicky dezert.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mango osupeme vykrojime kostku a nakrajame na platky ( totalne zababrany) to je normalne s mangom. Do kokosoveho orecha do jednej z dierok navrtame otvor -vypijeme juice. Kladivom rozbijeme a skrabkou na zemiaky naskrabeme lupienky z kokosu. Z dvoch limetiek nastruhame koru a vytlacime stavu. Dame do misky a pridame mangove platky marinovat.
- 2
Do panvice dame trosku oleja ked je horuci pridame lyzicku masla , ked je zohriate pridame kokosove lupienky a cca. 2 minuty prazime do zlatista ( pozor to prska). Vyberieme lupienky a odlozime na absorpcny papier. Dame naspat na plamen a ked je olej znova teply pridame scedene mangove platky , prehrievame cca 1-2 minuty .Pridame limetkovy nalev a redukujeme nechame prebublat cca 2 minuty . Pridame med a kokosove platky premiesame.
- 3
Servirujeme s creme fraiche alebo co dobre mame ako vanilkovu zmrzlinu. Granatove jablka su v sezone tak sme to ozdobili ...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Škoda, že u nás tie mangá chutia inak..ale dezert vyzerá super!
misa je daako ticho asi skrabe na to mango pred domom, to su velke stromy stalo zelene velmi dekorativne ...inac problem s mangom ze dozrieva rychlo a ked je uroda tak ich je as moc a hniju vsade .Minuly rok bol takyto u nas ludia mali pred domom cedule , oberte si zadarmo.
neviem preco ale z manga sa moc nerobi lekvar skor na rozlicene chatni.