Mangový dezert

Autor receptu: 2010

Ked mate zvysne zrele mango a cerstvy kokosovy orech tak s trochou medu a limetkovej stavy , je vyborny tropicky dezert.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mango osupeme vykrojime kostku a nakrajame na platky ( totalne zababrany) to je normalne s mangom. Do kokosoveho orecha do jednej z dierok navrtame otvor -vypijeme juice. Kladivom rozbijeme a skrabkou na zemiaky naskrabeme lupienky z kokosu. Z dvoch limetiek nastruhame koru a vytlacime stavu. Dame do misky a pridame mangove platky marinovat.
  2. Do panvice dame trosku oleja ked je horuci pridame lyzicku masla , ked je zohriate pridame kokosove lupienky a cca. 2 minuty prazime do zlatista ( pozor to prska). Vyberieme lupienky a odlozime na absorpcny papier. Dame naspat na plamen a ked je olej znova teply pridame scedene mangove platky , prehrievame cca 1-2 minuty .Pridame limetkovy nalev a redukujeme nechame prebublat cca 2 minuty . Pridame med a kokosove platky premiesame.
  3. Servirujeme s creme fraiche alebo co dobre mame ako vanilkovu zmrzlinu. Granatove jablka su v sezone tak sme to ozdobili ...