Mangový dezert
Autor receptu: 2010
Ked mate zvysne zrele mango a cerstvy kokosovy orech tak s trochou medu a limetkovej
stavy , je vyborny tropicky dezert.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mango osupeme vykrojime kostku a nakrajame na platky ( totalne zababrany) to je normalne s mangom.
Do kokosoveho orecha do jednej z dierok navrtame otvor -vypijeme juice.
Kladivom rozbijeme a skrabkou na zemiaky naskrabeme lupienky z kokosu.
Z dvoch limetiek nastruhame koru a vytlacime stavu.
Dame do misky a pridame mangove platky marinovat.
- Do panvice dame trosku oleja ked je horuci pridame lyzicku masla , ked je zohriate pridame kokosove lupienky a cca. 2 minuty prazime do zlatista ( pozor to prska).
Vyberieme lupienky a odlozime na absorpcny papier.
Dame naspat na plamen a ked je olej znova teply pridame scedene mangove platky , prehrievame cca 1-2 minuty .Pridame limetkovy nalev a redukujeme nechame prebublat cca 2 minuty . Pridame med a kokosove platky premiesame.
- Servirujeme s creme fraiche alebo co dobre mame ako vanilkovu zmrzlinu.
Granatove jablka su v sezone tak sme to ozdobili ...