Mangoldové placky
Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu byť v lete chutnou, ale ľahkou večerou.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Placičky: Mangold zalejeme vriacou vodou a po 2 minútach scedíme. Potom ho rozmixujeme.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangod a podusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Necháme vychladnúť.
- K vychladnutému mangoldu pridáme najemno nastrúhané uvarené zemiaky, vajce, soľ a dobre premiešame.
- Pridáme múku, postupne, aby sme jej nedali veľa. Cesto má byť len také, aby sa dalo tvarovať, ale stále mäkké.
- Vlhkými rukami tvarujeme placičky asi 1 cm hrubé s priemerom cca 8 cm. Vyprážame na suchej panvici z oboch strán. Tuk netreba, placky sa neprichytávajú.
- Omáčka: Na omáčku nakrájame cibule na kolieska a opražíme ich chvíľku na oleji. Vmiešame karí, korenie a mletú papriku.
- Zasypeme múkou, chvíľu ju orestujeme a zalejeme mliekom. Rozvaríme na hustejšiu omáčku. Osolíme a podľa chuti pridáme trocha octu.
- Teplé placičky podávame hneď s omáčkou.