Mangoldové placky

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu byť v lete chutnou, ale ľahkou večerou.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Placičky: Mangold zalejeme vriacou vodou a po 2 minútach scedíme. Potom ho rozmixujeme.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangod a podusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Necháme vychladnúť.
  3. K vychladnutému mangoldu pridáme najemno nastrúhané uvarené zemiaky, vajce, soľ a dobre premiešame.
  4. Pridáme múku, postupne, aby sme jej nedali veľa. Cesto má byť len také, aby sa dalo tvarovať, ale stále mäkké.
  5. Vlhkými rukami tvarujeme placičky asi 1 cm hrubé s priemerom cca 8 cm. Vyprážame na suchej panvici z oboch strán. Tuk netreba, placky sa neprichytávajú.
  6. Omáčka: Na omáčku nakrájame cibule na kolieska a opražíme ich chvíľku na oleji. Vmiešame karí, korenie a mletú papriku.
  7. Zasypeme múkou, chvíľu ju orestujeme a zalejeme mliekom. Rozvaríme na hustejšiu omáčku. Osolíme a podľa chuti pridáme trocha octu.
  8. Teplé placičky podávame hneď s omáčkou.