Mangoldovo-špenátová pizza

vegegulas - fotkavegegulas, 12. júna 2012
Mangoldovo-špenátová pizza
Foto: vegegulas

Ak máte radi pizzu, určite vyskúšajte kombináciu mangoldu a špenátu a k tomu všetko to, čo doma nájdete.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnček
3/4
3/4 hrnček
1 lyžička
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si poriadne vymiesime. Vykysnuté ho natenko vyvaľkáme a chvíľu ešte necháme kysnúť.

    Mangoldovo-špenátová pizza - obrázok 1
  2. 2

    Potom povrch cesta potrieme paradajkovým pyré a roztlačeným cesnakom, posypeme soľou a oreganom. Ďalej ukladáme jednotlivé suroviny – špenátové a mangoldové listy, kukuricu, cuketu, olivy a pokvapkáme olivovým olejom.

    Mangoldovo-špenátová pizza - obrázok 2
  3. 3

    Je lepšie, ak špenátové a mangoldové listy predtým ako ich dáte na pizzu, sparíte na oleji a cesnaku, ale len chvíľku, aby listy zmäkli. V rúre sa potom nebudú veľmi pripekať. Ja som ich dnes dala čerstvé rovno na pizzu. Samozrejme, dá sa to zjesť, ale pizza je chutnejšia, keď sú listy jemne orestované. Dáme piecť a keď pizza chytí peknú farbu vypneme rúru, posypeme pizzu syrom a asi na minútu ešte dáme do vypnutej rúry.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Krásne vyzerá, ukladám si ju, len ak pôjdem zrealizovať, mením olivák za rastlinný olej. Nech sa darí v kulinárčení!

Pridaj komentár k receptu: