Mangoldovo-špenátová pizza

Autor receptu: vegegulas

Ak máte radi pizzu, určite vyskúšajte kombináciu mangoldu a špenátu a k tomu všetko to, čo doma nájdete.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto si poriadne vymiesime. Vykysnuté ho natenko vyvaľkáme a chvíľu ešte necháme kysnúť.
  2. Potom povrch cesta potrieme paradajkovým pyré a roztlačeným cesnakom, posypeme soľou a oreganom. Ďalej ukladáme jednotlivé suroviny – špenátové a mangoldové listy, kukuricu, cuketu, olivy a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Je lepšie, ak špenátové a mangoldové listy predtým ako ich dáte na pizzu, sparíte na oleji a cesnaku, ale len chvíľku, aby listy zmäkli. V rúre sa potom nebudú veľmi pripekať. Ja som ich dnes dala čerstvé rovno na pizzu. Samozrejme, dá sa to zjesť, ale pizza je chutnejšia, keď sú listy jemne orestované. Dáme piecť a keď pizza chytí peknú farbu vypneme rúru, posypeme pizzu syrom a asi na minútu ešte dáme do vypnutej rúry.