Slaný závin

Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Toto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom.* Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a rastie...:)))

1 ks
porcia
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
  2. Vložíme nakrájaný mangold, lístky rozmarínu a okoreníme. Opražíme 3 minúty. Potom necháme troška ochladnúť.
  3. K mangoldu pridáme bryndzu, tvaroh a vajce a premiešame.
  4. Cesto vyvaľkáme a potrieme mangoldovou náplňou. Stočíme do rolády.
  5. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a pečieme dozlata.
  6. Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom, ale závin je výborný aj studený.