Slaný závin
Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Toto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom.* Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a rastie...:)))
1 ks porcia |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
- Vložíme nakrájaný mangold, lístky rozmarínu a okoreníme. Opražíme 3 minúty. Potom necháme troška ochladnúť.
- K mangoldu pridáme bryndzu, tvaroh a vajce a premiešame.
- Cesto vyvaľkáme a potrieme mangoldovou náplňou. Stočíme do rolády.
- Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a pečieme dozlata.
- Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom, ale závin je výborný aj studený.