Mandľový koláč

Mandľovo–kokosová torta de Santiago

Autor receptu: redakcia

Recept od zohratého českého tandemu, ktorý tvorí cukrár Josef Maršálek a moderátorka Tereza Bebarová.* Obidvoch môžete vidieť spolu piecť v televíznych kulinárskych reláciách našich západných susedov.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom zmiešame vo vodnom kúpeli a zohrejeme na 45 °C. Potom zmes mixérom vyšľaháme do objemnej peny, do ktorej primiešame šťavu a kôru z citróna, soľ a na záver opatrne vmiešame mandľovú múku so strúhaným kokosom.
  2. Cesto ihneď prenesieme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 160 °C v teplovzdušnom režime asi 30 minút alebo kým zapichnutá špajdľa nezostane suchá. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyberieme.
  3. Čučoriedkový džem jemne zohrejeme, zmiešame s čučoriedkami a povrch koláča touto zmesou potrieme. Ozdobíme kokosovými hoblinami.